15. Liburnia Jazz Festival Datum objave: 23.06.2015.

15. Liburnia Jazz Festival

Liburnia Jazz Festival slavi svoj 15. rođendan pod motom "Najbolje od jazza", svjetskog i hrvatskog.

Kako na mladima svijet ostaje, Festival započinje u četvrtak, 02.07. u Dječjem vrtiću Opatija gdje će Lela Kaplowitz održati radionicu pod pokroviteljstvom Veleposlanstva SAD-a pod nazivom Liburnia Jazz(ić): Jazz with US. U Festival nas uvodi Aminata & The Astronauts feat Snow Owl u suradnji s programom „10 veličanstvenih“ koji se održavaju na legendarnoj terasi hotela Kvarner.

U petak, 03.07. na Ljetnoj pozornici će Festival službeno otvoriti koncert Liburnia Jazz Union feat. Croatian Jazz All Stars. Uz zvijezde hrvatskog jazza i dobre glazbe – Tamaru Obrovac, Elvisa Stanića, Hrvoja Rupčića, Nevena Frangeša, Marka Tolju, Tinu Vukov, nastupit će i kvarnerski jazzisti Spartaco Črnjarić, Darko Mihalić – Boćo, Denis Razumović i mnogi drugi iznikli iz „jazz konobe“, rodonačelnici Festivala i mladi etablirani umjetnici koji su odrasli uz Festival.

Vrhunac Festivala je u subotu, 04.07. kada će hrvatska publika imati uistinu jedinstvenu priliku uživanja u koncertu trenutno najtraženije svjetske jazz atrakcije. VOLCÁN je supergrupa, dreamteam koji predstavlja veličanstvene talente Gonzala Rubalcabe, Horacija 'El Negra' Hernandeza, Giovannija Hidalga i Jose Armanda Gole. Čast da otvori ovaj koncert dobila je mlada hrvatska skupina Chui, već proglašena najoriginalnijim hrvatskim bandom 21. stoljeća.

No, već od 10:00 h ujutro, jazzoljupci će moći pijuckati prvu jutarnju kavu s Denisom Razzom na terasi hotela Milenij ili s mEmenTom na bazenu hotela Ambasador.

U 19:30 h započinje prvo jazz krstarenje opatijskom rivijerom na jedinstvenom Jazz Boatu, a u 20:00 h posjetitelji se mogu početi zagrijavati na terasi hotela Bristol uz Spartaca Črnjarića i Branku Matić. 

05.07., u nedjelju, za jazz budnicu je u 10:00 h na terasi hotela Kvarner zadužen Puhaći orkestar Lovran – big band opatijske rivijere koji nastupa na Festivalu niz godina i odgojio je zavidan broj kvarnerskih jazzera. 

Jazz moreplovci mogu se pridružiti glazbenicima skupine mEmenTo na Jazz Boatu u 19:30, a ostali će u 20:00 h na terasi hotela Bristol uživati u zvucima gitare Damira Halilića – Hala. S obzirom da je Liburnia Jazz Festiva započeo u Lovranu, red je da se barem na rođendan vrati korijenima. U lovranskom starom gradu posjetitelji će imati prilike čuti koncert JM Jazz World Orchestra pod vodstvom proslavljenog Luisa Bonille. Orkestar je sastavljen od 17 glazbenika iz 14 zemalja s četiri kontinenta, a odabran je u vrlo oštroj konkurenciji.

Dva su večernja koncerta završnog dana Festivala: na terasi hotela Kontinental sve poznatiji Mangroove, a na terasi hotela Kvarner utjelovitelj Raya Charlesa – Uroš Perich – Perry.

Većina koncerata Liburnia Jazz Festivala je besplatna, dok se ulaznice plaćaju samo za koncerte na Ljetnoj pozornici i Jazz Boat. 

Više detalja na službenoj stranici Festivala!