7th Zagreb International Blues Festival! Datum objave: 26.04.2016.

7th Zagreb International Blues Festival!

26.04. - 30.4.2016. - Hard Place, Zagreb

Današnjim koncertom u zagrebačkom klubu Hard Place počinje događaj koji domaći ljubitelji bluesa cijelu godinu čekaju - sedmi "Zagreb International Blues Festival". Vodeći nacionalni blues festival donosi pet dana vrhunske glazbe i posebnu poslasticu - četiri nastupa iznimnog gitarista Erica Sardinasa!

U Hard Placeu će se održati večer "Blues for You" posvećena osnivaču udruge Hrvatske blues snage Draženu Buhinu Buhi. Tu će prigodu uveličati koncertna promocija hvaljenog, za Porina nominiranog albuma "For a Friend & Brother" Tomislava Golubana i Nebojše Buhina posvećenog upravo frendu i bratu Buhi. Uz njih će nastupiti kućni HP/ZIBF sastav Ben Dover, a istu večer će Tibor Nađ iz Novog Sada predstaviti svoju knjigu "Isceljujuća moć bluesa".

Umjesto prethodno najavljenog nastupa grupe "BeBlue" iz Rovinja će Tibor Nađ zasvirati sa svojim zagrebačkim prijateljima, a nakon toga slijedi "jam session" majstora bluesa.

Srijeda (27.4.) i četvrtak (28.4.) u Hard Placeu su rezervirani za velikog Erica Sardinasa. U srijedu će prije njega nastupiti naš hvaljeni i nagrađivani gitarist Eduard Jimmy Matešić, a u četvrtak Tony Lee King, ovogodišnji solo/duo predstavnik Hrvatske na "International Blues Challengeu" u Memphisu, koji će ovom prilikom promovirati svoj novi singl "Shine on Me". Nakon zagrebačkih koncerata, Eric nastavlja hrvatsku klupsku turneju nastupima u splitskom Judinom drvu (petak, 29.4.) i pulskoj tvrđavi Kaštel (subota, 30.4.).

U petak, 29.4., zagrebački program ZIBF-a seli u "Pivanu" gdje će "Sunnysiders" premijerno predstaviti pjesme Daleke obale u novim, dakako blues aranžmanima. Bit će tu i dodatno predstavljanje knjige Borisa Hrepića Hrepe "Našao sam dobar bend" koja je privukla mnogo medijske pozornosti pa se s nestrpljenjem očekuje ovaj nastup nazvan "S daleke obale bluesa". "Sunnysidersi" će premijerno live izvesti i singl i prikazati videospot "Ona zbori", koji će objaviti dan prije nastupa u "Pivani".

Čast da zatvore sedmo izdanje "Zagreb International Blues Festivala" je pripala grupama B# Band, Be Ha Ve i Crossroads, koji će u subotu, 30.4. svirati u zagrebačkom klubu Bikers Beer Factory koji je već višegodišnja tradicionalna lokacija na kojoj se blues više nego dobro osjeća.

Ulaz na sve dane ZIBF-a osim na koncerte Erica Sardinasa je slobodan. Još je ostalo vrlo malo ulaznica za nastupe Sardinasa, a prodaju se u Hard Placeu, Rockamarku i Dirty Old Shopu po 110 kn.

Više informacija o izvođačima i točna satnica svih nastupa bit će objavljeni uskoro.