Fenomenalni uspjeh Svjetskog dana glazbe Datum objave: 23.06.2015.

Fenomenalni uspjeh Svjetskog dana glazbe

Hrvatska glazbena unija organizirala obilježavanje Svjetskog dana glazbe u brojnim gradovima RH.

Hrvatska se proteklog vikenda priključila brojnim svjetskim metropolama u obilježavanju dana posvećenog glazbi. Slika rasplesanih i raspjevanih trgova i ulica u čak osam gradova obilježila je Svjetski dan glazbe u organizaciji Hrvatske glazbene unije. Cjelodnevni besplatni glazbeno – scenski programi predstavili su više od 150 profesionalnih i amaterskih glazbenika koji su svojim jedinstvenim nastupima privukli tisuće posjetitelja.

Prvi put se svih šest podružnica Hrvatske glazbene unije, uz podršku gradova, turističkih zajednica i HRT-a, uključilo u organizaciju ovog izvanrednog glazbenog događaja koji je protekao u odličnoj i opuštenoj atmosferi. Zvuci rock i pop glazbe, klapa i gitara, etno melodija, ali i mnogih drugih žanrova odjekivali su ulicama i trgovima Zagreba, Osijeka, Splita, Pule, Rijeke, Zadra, Šibenika i Dubrovnika. Velik broj oduševljenih posjetitelja imao je jedinstvenu priliku prošetati gradom i uživati u zanimljivim glazbenim izvođačima i 

Osim na brojnim lokacijama u centru grada, održao i koncert Simfonijskog orkestra HRT-a na Trgu kralja Tomislava koji je posjetiteljima pružio vrhunski spektakl i toplu ljetnu večer. Riječki dan glazbe obilježila je proslava 90. rođendana skladatelja Ljube Kuntarića koji je autor više od 5000 skladbi različitih stilova među kojima su najpoznatije Ta tvoja ruka mala i Autobus Calypso. U Osijeku je posjetitelje oduševio glazbeni tramvaj koji je vozio gradom dok su se u njemu odvijali nastupi izvođača raznih žanrova. Više informacija o Svjetskom danu glazbe možete pronaći na službenoj Facebook stranici.

Provjerite kako je bilo, u foto galerijama: