Fotogalerija i izvještaj s dodjele Nagrada Status 2015.! Datum objave: 22.10.2015.

Fotogalerija i izvještaj s dodjele Nagrada Status 2015.!

Na spektakularnoj priredbi koja je održana 20.10. u Pogonu kulture u Rijeci dodijeljena je Nagrada Status glazbenicima – instrumentalistima koji su zaslužni za najljepše glazbene izvedbe u Hrvatskoj. 

Osim vrhunskim instrumentalistima, Glavni odbor Hrvatske glazbene unije dodijelio je i posebna priznanja osobama i institucijama koje su svojim dugogodišnjim djelovanjem i važnim utjecajem ispisale najsjajnije stranice hrvatske glazbe, a neki od dobitnika su i legendarne grupe Parni valjak i Crvena jabuka.

U nezaboravnoj večeri ispunjenoj vrhunskom glazbom i virtuoznim izvedbama uživali su brojni glazbenici koji na ovaj način dobivaju priznanje za svoju vještinu i talent te za sav mukotrpan rad i uložen trud koji čini vrhunskog instrumentalista. Posebnom nagradom Hrvatske glazbene unije počašćeno je šesnaest osoba i institucija koji su svojim radom zadužili hrvatsku glazbu, a među dobitnicima ove prestižne nagrade su Parni valjak, Crvena jabuka, Klapa Lučica, Zorica Kondža, Tomislav Bralić i klapa Intrade, emisija Hrvatskog radija „Po vašem izboru“, i brojni drugi bez čijeg djelovanja bi naša glazbena scena bila znatno siromašnija.

Zanimljivu scenografiju i uređenje dvorane devetnaeste svečanosti dodjele Nagrade Status potpisuje jedan od najposebnijih i najkreativnijih glazbenika domaće scene Mrle iz grupe Let 3. Scenografija nazvana „Status u žici“ poslala je poruku vezanu uz trenutnu izbjegličku krizu i pokazala solidarnost glazbenika u želji da se glazbenici svih zemalja udruže i pomognu da se ova humanitarna katastrofa što prije privede kraju.

Nagrada Status kojom se nagrađuje vrhunsko umijeće i vještina sviranja dodjeljuje se od 1997. godine najboljim hrvatskim instrumentalistima u protekloj koncertnoj godini u kategorijama zabavna, pop-rock i urbana glazba, narodna i etno glazba te jazz glazba. Tako su nagrađeni gitaristi, klavijaturisti, trubači i svi ostali glazbenici koji su se svojim radom i vještinama posebno istaknuli u 2014. godini.

Više informacija o Nagradi Status možete pronaći na službenoj stranici Nagrade Status!