Josi Butorcu nagrada za životno djelo Datum objave: 11.01.2016.

Josi Butorcu nagrada za životno djelo

Nagrada mu je uručena na svečanoj sjednici gradskog vijeća Novog Vinodolskog!

Povodom Dana Grada - 6. siječnja 2016., u prepunoj dvorani Doma kulture, uz brojne goste, nakon pozdravnih govora predsjednika Gradskog vijeća Nevena Pavelića i gradonačelnika i saborskog zastupnika Olega Butkovića, uručene su nagrade Grada za 2015. godinu:
Josi Butorcu za životno djelo!

Nagrađeni su i Narodna čitaonica i knjižnica u povodu 170 obljetnice djelovanja, a godišnjim nagradama klapa Vinčace iz područja kulture i Nenad Bugarin iz područja sporta.
Nagradu za životno djelo Josi Butorcu uručio je gradonačelnik Oleg Butković.

Već više od 40 godina Joso Butorac oduševljava publiku svojim pjesmama i svojim glasom. Ponos je Novog Vinodolskog, kojeg nije napustio tijekom čitave glazbene karijere i čije ime promovira gdje god nastupa. Život je posvetio glazbi, od pjevanja na terasama i feštama (najviše uz svoju grupu Vivak), pjevanja u klapi, nastupa na festivalima do današnjih belkanto koncerata. Široj javnosti najpoznatiji je po uspješnim nastupima na Melodijama Istre i Kvarnera (na MIK-u nastupa od 1993.g.), a 2006. odnosi pobjedu, u tercetu tenora, s Voljenom Grbcem i Mirkom Cetinskim.

Počeo je pjevati još vrlo mlad, 1970. godine, na natjecanju pjevača amatera "Sijelo 18", u tadašnjem riječkom kinu Jadran. Umjesto karijere u kazalištu, odabire pjevanje sa zabavnim grupama po brojnim plesnjacima na Primorju, posebno na ljetnim terasama. 1974.godine osniva grupu Vivak koja je desetljećima bila jedna od najpopularnijih zabavnih grupa sa Kvarnera. Punih deset godina bio je prvi tenor klape "Novljani".

Izdao je tri singlice, pet audio kazeta i tri CD-a. Živi od glazbe, a prije više od dvadeset godina osniva agenciju za glazbenike kojima dogovara nastupe po hotelima i raznim feštama.Uz pjevanje,to radi i dan danas.

Joso Butorac osnivač je HGU PGŽ Podružnice 3, Rijeka.

Više informacija na web stranicama Novog Vinodolskog.


HRVATSKA GLAZBENA UNIJA
PRIMORSKO GORANSKA ŽUPANIJA
Podružnica 3,Rijeka
Tajnik: Jadranka Čubrić