Koncert dobitnika Nagrade Status 2015.! Datum objave: 29.11.2015.

Koncert dobitnika Nagrade Status 2015.!

U ponedjeljak, 30.11.2015., ljubitelji vrhunske glazbe i virtuoznih instrumentalnih izvedbi doći će na svoje: pozivamo vas na koncert dobitnika Nagrade Status, u klubu hrvatskih glazbenika Sax!

Jedinstveni koncert ovogodišnjih dobitnika Nagrade Status, kojima se svake godine nagrađuju vrhunsko umijeće i vještina sviranja održat će se u 21 sat, a ulaz je besplatan. Tijekom spektakla pod okriljem Hrvatske glazbene unije, na pozornici će se izmjenjivati glazbenici koje su struka i kolege proglasili najboljim hrvatskim instrumentalistima u 2015.

Nastupit će dobitnik nagrade za najboljeg jazz gitarista Elvis Penava, najbolji rock gitarist 2015. godine Ivan Mihaljević, najbolji jazz bubnjar Janko Novoselić i najbolji rock bubnjar Marko Duvnjak. Također, nastupit će istaknuti dobitnici Ivica Premelč (saksofon), Marko First (violina), Joe Kaplowitz (tuba i klavir), Davor Križić (truba), Luka Žužić (trombon), Zvonimir Šestak (kontrabas), kao i dobitnica nagrade za mladu nadu hrvatskog jazza, Bruna Matić na bubnjevima.

Dobitnici Statusa nastupit će uz pratnju deset izvanrednih glazbenih sastava, od kojih su neki okupljeni posebno za ovu prigodu – to su Davor Križić Experiment, Side Effects, The Bonebomb, Joe Kaplowitz Trio, Kozmodrum, Marko Duvnjak & Prijatelji, Bruna Matić Quartet, Luka Žužić Quartet, Marko First Band te Penava, Ridjanović & Majdak Guitar Trio.

Ovim koncertom, koji se održava prvi put s namjerom da tijekom godina preraste u tradiciju, Hrvatska glazbena unija želi zainteresiranoj publici predstaviti glazbenike koji su, nakon godina mukotrpnog rada i odricanja, postali vrhunski instrumentalisti.

Na svečanoj dodjeli održanoj u Rijeci u listopadu, struka ih je nagradila za vrhunsko umijeće sviranja u protekloj godini. Nagrada Status dodjeljuje se od 1997. godine najboljim hrvatskim instrumentalistima u protekloj koncertnoj godini, i to u kategorijama zabavna, pop-rock i urbana glazba, narodna i etno glazba te jazz glazba. Više informacija o Nagradi Status i koncertu dobitnika Nagrade Status možete pronaći na službenoj stranici Nagrade te službenom eventu na Facebook stranici.