Koncert nagrađenih instrumentalista oduševio zagrebački klub Sax! Datum objave: 02.12.2015.

Koncert nagrađenih instrumentalista oduševio zagrebački klub Sax!

I ministar kulture Berislav Šipuš uživao u virtuoznim izvedbama najboljih hrvatskih instrumentalista!

Virtuozne izvedbe najboljih hrvatskih instrumentalista oduševile su mnogobrojnu publiku na nedavnom koncertu ovogodišnjih dobitnika Nagrade Status. Jedinstveni glazbeni događaj održao se u intimnoj atmosferi punog zagrebačkog kluba Sax!. Priliku da uživa u odličnoj glazbi nije propustio ni ministar kulture Berislav Šipuš kao ni brojni poznati glazbenici i njihovi prijatelji.

U trosatnom umjetničkom programu sudjelovalo je deset vrhunskih instrumentalnih glazbenih sastava različitih stilskih žanrova – rock, etno i jazz – a svi su se istaknuli izuzetnom glazbenom izvedbom i sviračkom vještinom. Posjetitelji su gromoglasnim pljeskom pokazali koliko cijene odličnu i kvalitetnu glazbu i prepoznaju emocije koje glazbenici unose u svoje skladbe. 

Voditeljsku ulogu večeri preuzela je Mirela Priselac Remi - ujedno i predsjednica Glavnog odbora Hrvatske glazbene unije, organizatora ovog uspješnog koncerta. Prisutnim poklonicima vrhunske glazbe u nadahnutom uvodnom govoru se obratio predsjednik HGU-a, poznati producent Nikša Bratoš.

Uživanje u glazbenim izvedbama nije propustio ni ministar kulture Berislav Šipuš, koji je tom prigodom pozdravio glazbenike i posjetitelje.

Revijalni koncert najboljih hrvatskih instrumentalista održan je prvi put, a namjera organizatora je da tijekom godina preraste u tradiciju te da se zainteresiranoj publici približi ovakva vrsta glazbe. 

Više informacija o Nagradi Status može se pronaći na službenoj stranici nagrada-status.hgu.hr.