Natječaj za 14. Međimurski festival zabavne glazbe (MEF 2016.) Datum objave: 12.05.2016.

Natječaj za 14. Međimurski festival zabavne glazbe (MEF 2016.)

Poštovani autori i pjevači, pozivamo vas na sudjelovanje u 14. Međimurskom festivalu zabavne glazbe koji će se održati 1.12. u Čakovcu!

Svi koji imaju želju sudjelovati na Festivalu, obavezni su izvršiti prijavu skladbe elektronskim putem najkasnije do 05. rujna 2016. godine na e-mail organizatora Festivala: info@mef-hr.com

Svaki sudionik natječaja, mora ispuniti slijedeće uvjete: 

Slanjem skladbe na natječaj autori jamče da su iste nastale unatrag 6 mj. i da su isključivi nositelji autorskih prava. U slučaju bilo kakvih sudskih sporova po ovom pitanju, svu odgovornost i štetu snosi autor. Autori nemaju pravo naknadnog povlačenja odabranih skladbi. Autori odabranih skladbi obvezuju se u roku od 15 dana od dana objavljivanja rezultata natječaja potpisati s organizatorom nakladnički ugovor, ukoliko to ne naprave, organizator će diskvalificirati prijavljene skladbe.

Autori šalju kvalitetnu snimku sa sinkroniziranim vokalom i matricu bez vokala, dva primjerka teksta s potpisom autora i notni zapis. 

Autori izabranih skladbi u cijelosti prihvaćaju uvijete ovog natječaja i prenose na organizatora pravo da se skladba:
* javno izvede
* snimi na nosačima zvuka i slike
* prenosi putem radija i televizije

Prednost pri odabiru dobiti će one skladbe, koje će koristiti elemente međimurskog melosa.

Odabrani izvođači na festivalskoj večeri pjevaju uživo uz pratnju festivalskog orkestra.

Umjetnički direktor MEF-a:
MLADEN BURNAĆ


MEF – Jedinstveni festival 

Jedinstven po mnogo čemu, Međimurski festival zabavne glazbe je najpopularniji festival sjeverozapadne Hrvatske, koji iz godine u godinu visoko diže svoj rejting. Prošlogodišnji 13. MEF, najbolji do sada, opet je potvrdio svoj visoki nivo, ne samo po vrhunskoj organizaciji, nego i imenima koja su nastupala, a to su: Učiteljice, Alen Islamović, Vlado Kalember i Srebrna Krila, Barabe, Mila Elegović, Paula Jusić, Amir Kazić Leo, Emina Arapović, Pamela Ramljak, Petar Dragojević, Neda Parmać, itd...

U show programu nastupila je Ana Rucner i Gudački kvartet Rucner, a cijeli festival je snimala Hrvatska televizija. Voditelji festivala su Branko Uvodić i Mateja Gošćiej.

Pobjednice festivala su bile Učiteljice, koje su dobile dvije nagrade (Grand Prix MEF 2015, i nagradu za Najcjelovitije glazbeno djelo), dok je Nagradu slušatelja radio postaja dobila Paula Jusić. Posebna nagrada legendama festivala pripala je Vladi Kalemberu i Srebrnim Krilima. Alen Islamović je dobio Nagradu za najbolju interpretaciju itd..

MEF je jedini festival koji ima i svoj parfem MEF.