Počele prijave za 24. Glazbenu nagradu Porin Datum objave: 22.11.2016.

Počele prijave za 24. Glazbenu nagradu Porin

Otvaranjem procedure prijava za nominacije i službeno je započelo 24. izdanje Glazbene nagrade Porin!

Prijava izdanja za ukupno 34 kategorije nadolazećeg Porina trajat će do 16. prosinca 2016., a odnosi se na radove objavljene u prvih 11 mjeseci 2016. Izdanja objavljena tijekom prosinca moći će se prijaviti sve do 6. siječnja 2017. godine.

Među promjenama koje je ove godine uveo Upravni odbor Porina najvažnija je ona kojom se pop i zabavna kategorija glazbe objedinjuju u jednu kako bi se dobila jaka kategorija „Pop zabavne glazbe“, dok dio pop glazbe sa zamjetnim rock elementima sada dobiva zasebnu ''Pop rock'' kategoriju.

Također, odgovarajući na zahtjeve dijela umjetnika i njihovih izdavača, UO Porina je donio odluku kojom se u svim kategorijama osim ''Albuma godine'' mogu prijaviti albumi koji imaju 51% materijala iz posljednje 2 godine, izborne i prethodne, s tim da sve snimke moraju biti prvi put objavljene na albumu, a prethodno mogu biti objavljene samo kao singlovi ili kao dio kompilacije raznih izvođača.

Odlukom Upravnog odbora Porina, uz diskografske kuće, snimke i izdanja i dalje mogu prijavljivati autori, izvođači, novinari i glazbene institucije čime se u proces uključuju sudionici hrvatske glazbe. Prateći globalne trendove, za Porin se mogu prijavljivati i izdanja koja su objavljena digitalno, pod uvjetom da je snimka u legalnoj distribuciji te da zadovoljava minimalne profesionalne produkcijske standarde.

Organizacijom dviju tribina „Porin #samoreforme“ u lipnju i studenom ove godine, direkcija Porina u javnu raspravu oko glazbene nagrade uključila je zainteresirane glazbene i medijske djelatnike. Neki od konstruktivnih prijedloga ponuđenih na tribini našli su svoje mjesto u ovogodišnjem Pravilniku nagrade. „Porin je živi organizam, otvoren za sve prijedloge i inicijative, no njegova temeljna zadaća i dalje je odati priznanje i poticaj izvrsnosti domaćem glazbenom stvaralaštvu“, ističe Neven Frangeš, predsjednik Upravnog odbora Porina.

Više detalja i novosti saznajte na službenim web i Facebook stranicama Porina.