Poziv za nastup na Svjetskom danu glazbe (21.6.2015.) Datum objave: 25.04.2015.

Poziv za nastup na Svjetskom danu glazbe (21.6.2015.)

Prijavite se za nastup na manifestaciji Svjetskog dana glazbe u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Šibeniku ili Puli.

Pozivamo glazbenike svih glazbenih pravaca da svojom besplatnom svirkom uveličaju ovaj dan koji se tradicionalno slavi u više od 400 svjetskih gradova. U dogovoru s gradovima, osigurali smo atraktivne lokacije za nastupe. Želimo da ova manifestacija postane tradicija i da iz godine u godinu okuplja sve više glazbenika.

Vaše prijave pošaljite do 23.5.2015. godine na mail svjetskidanglazbe@hgu.hr, kako bismo vam na vrijeme mogli rezervirati i javiti termin nastupa i lokaciju. Nastupi traju do 30min. Napominjemo da će većina lokacija biti prilagođena akustičnim nastupima. Molimo Vas da u prijavi navedete naziv, broj članova sastava, vrstu glazbe i instrumenata koje koristite za nastup.

Svjetski dan glazbe slavi se svake godine 21. lipnja susretima i besplatnim nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama te gradskim ulicama i trgovima diljem svijeta. Raznim glazbenim priredbama ujedno se obilježava i kalendarski početak ljeta.

Na koncertima se susreće amaterska glazbena scena s profesionalnom, ali i različiti glazbeni stilovi: rock, jazz, klasična glazba, etno, hip-hop, DJ-evi itd., pleše se, pjeva i zabavlja.

Na Svjetskom danu glazbe sudjeluju svi – od amatera do profesionalnih glazbenika.

Srdačan pozdrav,

Organizacijski odbor Svjetskog dana glazbe:
HGU – Hrvatska glazbena unija
HUOKU – Hrvatska udruga orkestralnih i komornih glazbenika
HDGU – Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika
HDS/ZAMP – Hrvatsko društvo skladatelja
HTZ – Hrvatska turistička zajednica
HRT – Hrvatska radio televizija
HUZIP – Hrvatska udruga za zaštitu izvođačkih prava
Uredi za kulturu gradova organizatora
Hrvatski sabor kulture