Regionalno finale 20. HGF-a u petak u Slavonskom Brodu! Datum objave: 02.05.2016.

Regionalno finale 20. HGF-a u petak u Slavonskom Brodu!

Tko će biti novi finalista 20. HGF Demo Festivala saznat ćemo u petak 6.5. kada će u Centru mladih u Slavonskom Brodu biti održano 3. Regionalno finale najdugovječnijeg hrvatskog demo festivala!

Do sada su se u super finale prošli Tight Grips iz Karlovca i Feredon iz Dubrovnika!

U Slavonskom Brodu nastupiti će Modri Rudnik (Slavonski Brod), No Hurry Brigade (Đakovo), Candyflip (Osijek) i Vrane (Požega), a podršku mladim izvođačima svojim će nastupima dati zagrebački hardrockeri Hard Time i prošlogodišnji dobitnici Porina - Gretta.

"HGF je krenuo na svoju 'veliku turneju' po Hrvatskoj trežeći nove glazbene nade među mladim hrvatskim izvođačima i Hard Timeu je strašno drago da možemo biti dio tog cijelog 'cirkusa'. Sudeći prema svirci bandova u Splitu, još uvijek ima 'hrpa' neotkrivenih sjajnih bandova i baš me zanima što nam to Slavonija 'skriva'. Sreća da mi nismo članovi žirija jer bi bilo užasno teško odlučiti tko za tu nijansu svira i pjeva bolje od ostalih. Iako glazba nije natjecanje nego uživanje drago mi je da će neko od mladih bandova osvojiti 20.000 kn u glazbenoj opremi! Žao mi je da toga nije bilo kad je Hard Time počinjao, pa da se i mi 'ogrebemo' :) " Gordan Penava Pišta - Hard Time

"Gretta prati HGF od samih početaka, i iznimno nam je drago što već godinama lijepo surađujemo, od kad smo svirali u Zaboku 2004. kao demo bend, pa do danas kad smo gosti na regionalnom finalu u Slavonskom brodu. Definitivno preporuke svim mladim bendovima, nek se prijave, pokažu što znaju i kako zvuče. Vidimo se ovoga petka u Slavonskom Brodu!" Robert Modlic - Gretta

I u Slavonskom Brodu, prije početka svirke, svoju će radionicu održati HDS ZAMP. Glazbene radionice pod nazivom "INTRO" namijenjene su mladim glazbenicima i autorima koji tek započinju svoj glazbeni put i upoznaju se sa glazbenom industrijom.

Regionalno finale 20. HGF-a u Slavonskom Brodu organizirano je uz podršku i pokroviteljstvo Turističke zajednice grada Slavonskog Broda.


Raspored preostalih regionalnih finala i izvođači:

11.05. Močvara - Zagreb
Fit the Quota - Zagreb
Rizična Skupina - Zagreb
Broken Ideas - Zagreb
Roppongi Red - Zagreb
Neon Hornet - Zagreb
gosti: Mr.Albino & Stampedo

14.05. Regenerator - Zabok
Media Stres - Čakovec
Unless - Varaždin
Code of Nelson's folly - Marija Bistrica
21'st Nation - Prelog
gosti: La Gef & Sale&Friends

Završna događanja 20. HGF Demo Festivala započinju u četvrtak 26.05. u zagrebačkom Hard Placeu mini 'festivalom' "Rezonator", u suradnji sa portalom MIXER.HR, koji će ugostiti pobjednike partnerskih demo festivala. Nastavak slijedi u petak 27.05. u Pivani gdje će se finalisti predstaviti žiriju, ali i predstavnicima medija, diskografa i partnerskih festivala, a subota 28.05. rezervirana je za veliki završni koncert u zabočkom Regeneratoru, gdje će uz dodjelu nagrada pobjednicima, HGF Demo festival obilježiti svojih 20 godina, a legendarna Zadruga, velikim koncertom, obilježiti 25 godina na sceni.

Glavna nagrada je i ove godine voucher generalnog pokrovitelja, Ožujskog piva, za kupnju glazbene opreme u vrijednosti od 20.000 kuna kod Euromusic Agency, a pobjednike očekuju i svirke na festivalima u Hrvatskoj, regiji i Europi.