SVJETSKI DAN GLAZBE - 21.6.2016. - prijava za nastup Datum objave: 29.02.2016.

SVJETSKI DAN GLAZBE - 21.6.2016. - prijava za nastup

Hrvatska glazbena unija poziva sve svoje članove da se prijave za nastup na ovogodišnjem Svjetskom danu glazbe, koji će se održati u utorak, 21.6.2016.

Pozivamo glazbenike svih glazbenih pravaca da svojom besplatnom svirkom na prestižnim lokacijama uveličaju dan koji se tradicionalno slavi u cijelom svijetu nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na otvorenim pozornicama te gradskim ulicama i trgovima. Na koncertima se susreće amaterska glazbena scena s profesionalnom, uz različite glazbene stilove: rock, jazz, klasična glazba, etno, hip-hop, DJ-evi, itd...

Prošlogodišnja manifestacija proslave glazbe koja je prošla u fantastičnom raspoloženju, izvrsnim svirkama i uz velik odaziv građana, postavila je visoke ciljeve i očekivanja za 2016. godinu. Ove godine očekujemo nastup 150 - 200 izvođača u gradovima gdje HGU ima svoje podružnice.

S obzirom da se radi o zahtjevnoj organizaciji, najljubaznije vas molimo da Vaše prijave pošaljete što prije, a najkasnije do 1.5.2016. godine na naš mail svjetskidanglazbe@hgu.hr, kako bi vam na vrijeme mogli rezervirati i javiti termin nastupa i lokaciju.

Iako se nastupi održavaju na velikom broju lokacija, broj izvođača je ograničen, pa savjetujemo da svoje termine rezervirate odmah kako ne bi propustili ovogodišnji nastup. Prijaviti se mogu i izvođači koji su nastupali 2015. godine.

Nastupi traju do 30 min. Napominjemo da će većina lokacija biti prilagođena akustičnim nastupima.