Tamara Obrovac - jubilarni koncert 10 godina u INK Datum objave: 03.02.2016.

Tamara Obrovac - jubilarni koncert 10 godina u INK

Obljetnički koncert Tamare Obrovac održat će se u nedjelju 14.02.2016., u 20 sati u Istarskom narodnom kazalištu u Puli!

Tamara Obrovac slavi koncertom u rodnom gradu, i to višestruki jubilej: održavanje desetog po redu tradicionalnog godišnjeg koncerta u INK Pula, izdanje desetog CD-a i 20 god. izdavačke djelatnosti; njen prvi CD "Triade" izašao je 1996. godine, a deseti, "Canto amoroso" koji je 2015. izašao u ograničenoj hrvatskoj nakladi, 2016. izlazi za austrijski Alessa Records. 

Od 2007. godine uz Tamaru su na koncertima u INK sudjelovala 24 vrhunska glazbenika iz 9 zemalja (Hrvatska, Slovenija, Italija, Irska, Armenija, Austrija, Maroko/Francuska, USA i Češka republika), uz koje je svojim sugrađanima predstavila svoje uvijek nove i zanimljive suradnje i projekte, odvodeći publiku u različite glazbene svjetove, palete zvukova, osjećaja, improvizacije, humora i "nepodnošljive lakoće muziciranja."

Ovaj deseti, jubilarni koncert održati će uz svoj Transhistria ensemble, s kojim je 2007. godine i započela ovaj ciklus održavanja tradicionalnih godišnjih koncerata za Valentinovo, pridružiti će im se i neki od glazbenika s kojima je tijekom ovih 10 godina surađivala, a repertoar će se sastojati od izbora skladbi koje je u različitim glazbenim formacijama izvodila tijekom dosadašnjih koncerata u INK Pula. 

Nekoliko riječi Tamare Obrovac:
"Vjerujem da smo tijekom ovih deset godina pokazali da možemo "domaćim snagama" organizirati kvalitetan koncertni događaj, te time doprinijeti kulturnom životu grada i u zimskom periodu, stoga, osim svim divnim glazbenicima koji su sudjelovali na koncertima, želim zahvaliti onima koji su doprinijeli ovoj desetogodišnjoj tradiciji; gradu Puli, Turističkoj zajednici grada i Ministarstvu kulture za sufinanciranje projekta, djelatnicima INK za logistiku, ton majstoru Aldu Spadi za odličan zvuk, Davoru Dujmoviću na opremi za ozvučenje, i naravno, vjernoj publici mog rodnog grada. Kako bi Istrijani rekli, "da bimo i klitu"! Živili!"

TAMARA OBROVAC Transhistria ensemble:
Tamara Obrovac / glas, skladbe
Fausto Beccalossi / harmonika
Uroš Rakovec / gitara, mandola
Žiga Golob / kontrabas
Krunoslav Levačić / bubnjevi

Gosti:
Matija Dedić / klavir
Elvis Stanić / gitara
Dario Marušić / sopela, violina
Karen Asatrian / klavir, violina
Branko Sterpin / truba
Luka Žužić / trombon
Luka Vrbanec / alt saksofon
Klapa Teranke

Više informacija na:
Facebook eventu

Službenoj stranici Tamare Obrovac

Video najava s You Tubea