U Rijeci i Voloskom svečano i emotivno uručenje plaketa HGU-a Datum objave: 02.12.2015.

U Rijeci i Voloskom svečano i emotivno uručenje plaketa HGU-a

Pročitajte kako je bilo na dodjeli nagrada u riječkoj Podružnici!

28.11.2015. Rijeka, Pogon kulture - 23h
Velikim koncertom rock grupa Grad proslavila je 30. rođendan (1985.-2015.)

29.11.2015. Volosko, Dvorana Liburnija - 18h
Prvih 50 "let" glazbene karijere prisjetio se Duško Jeličić-Dule (29.11.1965. - 29.11.2015.)

Protekli vikend Kvarner je prštao od emocija, svoje velike obljetnice glazbene karijere obilježavala su dva velika i omiljena izvođača: Grupa Grad i Dule.

Mnogobrojna publika uživala je na velikom koncertu u Pogonu kulture kojim je "najveći mali bend na svijetu" proslavio 30 godina. Za slavljeničku atmosferu pobrinula se i riječka podružnica HGU, koja je uz čestitke, Grupi Grad uručila plaketu kojom ih je nagradila struka - HGU. Nagrade su uručili J. Čubrić, savjetnica HGU-a i Duško Jeličić, predsjednik riječke Podružnice, koji je i sam imao razloga za slavlje. Upravo na taj dan prije pola stoljeća održao je svoj prvi nastup. Na zlatnoj godišnjici legendarnom je Duletu riječka publika (među kojom je bio i gradonačelnik Obersnel), čestitala pjesmom, spontano zapjevavši njegov hit "Beli,Cres i Lubenice".

Svaki dan uz Grupu Grad je praznik i za obožavatelje i mnogobrojne prijatelje koji jako dobro znaju svaki stih, refren, melodiju, svaki rif... Bio je to jedan od onih koncerata koji se morao doživjeti. Mnogobrojni koji su te večeri ostali prikraćeni za ulaznicu (karte su bile danima unaprijed rasprodane), neka ne brinu - već za mjesec dana riječka šestorka (Dean Škaljac,O. Modrušan, I. Stevanović, Z. Žmirić, B. Grujičić, D. Benčik), prašit će na riječkom Korzu na novogodišnjem dočeku.

GLAZBENI VREMEPLOV PUN EMOCIJA

U Voloskom, u prepunom Domu Liburnija na glazbenom druženju pod nazivom : "…i tako vreme pasuje…" , slavio je otac – ČA vala, čača Balinjerade i nono ČA-rocka, ujedno i Predsjednik HGU PGŽ, Podružnice 3, Rijeka. Bila je to nesvakidašnja glazbena fešta preplavljena emocijama, tijekom koje su slavljeniku Duletu plaketu HGU-a uručili J. Čubrić, savjetnica HGU-a i Vladimir Korenić, član IO HGU PGŽ.

Bio je to pravi mali glazbeni vremeplov - od opatijskih Royala do legendarne Bonace sa kojom Dule nastupa više od tri desetljeća. Među mnogobrojnim čestitarima istaknimo župana PGŽ Zlatka Komadinu, gradonačelnika Opatije Ivu Dujmića i Direktora MIK-a Andreja Bašu.