U Rijeci vikend u znaku RI ROCK-a Datum objave: 03.12.2015.

U Rijeci vikend u znaku RI ROCK-a

U Rijeci počinje 37. Ri Rock Festival - "Alternativa Nasilju", uz bogat glazbeni, kulturni i društveno-angažirani program!

Program se održava 4. i 5. 12., uz finale koje je zakazano za 12.12.

Jedan od najdugovječnijih demo festivala," Ri Rock Festival", otvara svoja vrata trideset i sedmi put u kultnom riječkom klubu Palach. Festival donosi mnoštvo glazbe, druženje generacija, zanimljive suradnje, odličan natjecateljski program uz bogate nagrade te nastupe poznatih gostujućih bendova Seven That Spells, Fakofbolan i Šank, a sve to pod temom "Alternativa Nasilju".

Ove godine niz je aktivnosti na temu tolerancije i alternative nasilju, koje zajednički promoviraju udruge Ri Rock, Rijeka Tattoo Expo i SOS telefon – Rijeka, svatko iz svog gledišta i iskustva. Kroz niz različitih akcija nastoji se pokazati da svi oni koji su odlučili biti drugačiji mogu pružiti odličan primjer i predvoditi borbu protiv nasilja i diskriminacije. Alternativci, glazbenici i tetovirani pojedinci u direktnom kontaktu s građanima u javnom prostoru, zajedno sa volonterkama koje rade sa žrtvama nasilja, promoviraju toleranciju i međusobno prihvaćanje.

Rijeka Tattoo Expo prva je hrvatska tattoo konvencija koja ove godine obilježava peti rođendan. S obzirom na to, ali i činjenicu da je tattoo "alternativni" dio umjetnosti, odlučili su se priključiti ovoj humanitarnoj akciji u borbi protiv nasilja te podržati tolerantnost. Rijeka Tattoo Expo održava se od 11. do 13. prosinca u prostoru Ex Bernardija, čime ujedno i završava provođenje ovoga projekta. 

SOS telefon - Rijeka je udruga koja direktno pomaže žrtvama nasilja i osobama u kriznim situacijama putem SOS linije pomoći (svaki dan od 17 do 20 sati, na broju telefona 051/211-888) i Savjetovališta za žrtve nasilja u obitelji. Osim navedenog Udruga radi i na promociji tolerancije i nenasilja te na edukaciji i informiranju građana, a veliki broj aktivnosti bazira se na volonterskom radu i aktivnom uključivanju zajednice.

Također, organizira se i prodaja prvog Riječkog Alternativnog Kalendara! Zajednički projekt ove tri udruge građana je i izdanje prvog Riječkog Alternativnog Kalendara, u kojem se predstavljaju riječki glazbenici, tetovirani pojedinci, volonteri/ke i ostali građani s vrlo jasnom porukom: POSTOJI ALTERNATIVA NASILJU.

Cijena kalendara iznosi 30,00kn, a prikupljeni novac donirat će se udruzi SOS telefon – Rijeka za pomoć žrtvama nasilja.



Koncertni program Ri Rock festivala 2015.

Natjecateljski koncertni program Ri Rock Festivala održat će se 4. i 5. prosinca 2015., sa šest natjecateljskih bendova po večeri. U OKC Palach zasvirati će i gosti festivala - već dobro poznati bend Šank iz Zagreba u petak i legendarni Fakofbolan iz Pule u subotu. Završna večer Festivala održati će se 12. prosinca 2015. u Palachu, gdje će tri pobjednika prvih večeri festivala imati priliku predstaviti svoj opširniji repertoar i nastupiti uz svjetski poznate vladare psihodeličnog rock‘n roll podzemlja, bend Seven That Spells. Posjetitelji Festivala moći će, kao i svake godine do sada, glasati za bendove putem ulaznica, a u odabiru pobjednika pomoći će im i stručni žiri.

Kao i prethodnih godina Udruga Ri Rock pozvala je bendove s područja Primorsko-goranske i Istarske županije da predstave svoj rad (isključivo autorske pjesme), u 20 minuta programa. Za prva tri mjesta osigurane su raznolike i bogate nagrade te titula pobjednika 37. Ri Rock Festivala.

--- NAGRADE ---

1. mjesto:
- Titula pobjednika 37. Ri Rock Festivala
- 100 radnih sati u jednom od najboljih studija u Rijeci firme "G.I.S." u protuvrijednosti od 10.000,00kn
- Poklon bon za kupnju glazbene opreme, zlatnih sponzora festivala "Euro Unit Group", u vrijednosti od 3.500,00kn
- Poklon bon Udruge Ri Rock u vrijednosti od 500,00kn
- Zajednički koncert pobjednika festivala (izvan Primorsko-goranske županije)
- Savjetovanje i pomoć Udruge Ri Rock
- SOS telefon - Rijeka radionica savjetovanja: "Komunikacija unutar benda"
- Poklon bon za tetoviranje za sve članove benda s popustom od 30% koje će osigurati Rijeka Tattoo Expo i tattoo studio "Freya" artistice Mie Kulić

2. mjesto:
- Poklon bon za kupnju glazbene opreme, zlatnih sponzora festival "Euro Unit Group", u vrijednosti 2.500,00kn
- Poklon bon Udruge Ri Rock za kupnju glazbene opreme u vrijednosti od 500,00kn
- Snimanje EP albuma u "Studiu Veles" srebrnih sponzora festivala
- Zajednički koncert pobjednika festival (izvan Primorsko-goranske županije )
- Savjetovanje i pomoć Udruge Ri Rock
- SOS telefon - Rijeka radionica savjetovanja: "Komunikacija unutar benda"

3. mjesto:
- Poklon bon za kupnju glazbene opreme, zlatnih sponzora festival "Euro Unit Group", u vrijednosti od 1.000,00kn
- Poklon bon Udruge Ri Rock za kupnju glazbene opreme u vrijednosti od 500,00kn
- Zajednički koncert pobjednika festivala (izvan Primorsko-goranske županije )
- Savjetovanje i pomoć Udruge Ri Rock
- SOS telefon - Rijeka radionica savjetovanja: "Komunikacija unutar benda"


Ri Rock Festival ne bi se mogao održati bez vjernih pokrovitelja:
Ministarstvo kulture RH, Grad Rijeka, HDS ZAMP, HGU PGŽ Podružnica Rijeka i Turistička zajednica grada Rijeke.

Festivala ove godine po prvi puta obilježava i 5.prosinac 2015. - Dan Riječkog Rocka, u čemu će se priključiti i Udruga LP Rock.

Prisustvujte događanjima, podržite priču i naravno ostanite i dalje ALTERNATIVA NASILJU!


Festival organiziraju:

Ri Rock

FB stranice Ri Rock


Rijeka Tattoo Expo

FB stranice Rijeka Tattoo Expo


SOS telefon - Rijeka
 
FB stranice SOS telefon - Rijeka