Započela 20. sezona HGF Demo Festivala! Datum objave: 01.03.2016.

Započela 20. sezona HGF Demo Festivala!

Festival se unazad par godina polako profilira u nacionalnu platformu demo scene Hrvatske!

Ove godine HGF donosi novitete u načinu izbora finalista. HGF žiri izdvojit će dvadeset izvođača koji će nastupiti na regionalnim polufinalima u Slavonskom Brodu, Splitu, Rijeci, Zaboku i Zagrebu. Najbolji će nastupiti na finalu u Zagrebu, a pobjednik će svoju nagradu preuzeti na tradicionalnoj završnoj večeri u Zaboku. Datumi svih događanja biti će poznati uskoro.

Za natječaj HGF 2016. prijaviti se možete putem službene web stranice festivala:
http://hgf-zabok.net
 do 27.3.2016.

Naime, ove će godine finalisti zasvirati pred žirijem HGF-a, ali i predstavnicima glazbenih medija, te predstavnicima diskografa što će mladim izvođačima dati direktnu priliku da se na jednom mjestu pokažu predstavnicima struke. Festival i ove godine, kao glavni pokrovitelj prati Ožujsko pivo.

Na regionalnim polufinalima, osim demo bendova, zasvirat će i dva benda, starosjedioca hrvatske glazbene scene, koji ove godine slave 25 godina postojanja. Radi se o grupama Zadruga i Hard Time. Gordan Penava-Pišta i Krešimir Končevski iz Zadruge, jedan od pokretača HGF-a, osvrnuli su se na svoje početke i pojasnili zašto smatraju da je HGF odlična prilika za svaki mladi bend. Zadruga će službenu proslavu 25. godišnjice imati upravo na završnoj HGF večeri u Zagrebu.

Glavna nagrada je i ove godine voucher generalnog pokrovitelja, Ožujskog piva, za kupnju glazbene opreme u vrijednosti od 20.000 kuna kod Euromusic Agency, a pobjednike očekuju i svirke na festivalima u Hrvatskoj, regiji i Europi.

Obrazac za prijave i propozicije natječaja potražite na:
http://hgf-zabok.net/natjecaj-2016

http://hgf-zabok.net/prijava-hgf2016


20. HGF DEMO FESTIVAL

- Generalni pokrovitelj: Ožujsko pivo
- Pokrovitelji: Grad Zabok, TZ Grada Zaboka, Krapinsko-zagorska županija, HDS ZAMP, Euromusic Agency
- Medijski pokrovitelji: CMC TV, Zagorski list, www.zagorje.com, MIXER.HR
- Partneri: Hrvatska glazbena unija, Studiefrämjandet (Švedska), MBM Management (UK), RockLive Festival / Udruga RockLive, Ferragosto JAM / K.L.U.B. Dostava Zvuka, Izložba kantautora | Songwriters Exposure, Gitarijada Zaječar / Javna ustanova 'Gitarijada', Bedem Fest, Nikšić, Pozitivan koncert – Novi Sad / Udruženje Prevent, Turistička zajednica grada Slavonskog Broda, Biggest Little Rock Festival - Hard place

HGF Demo Festival realizira se u suradnji i suorganizaciji s Udrugom Slobodan ulaz, Udrugom Regenerator, Udrugom Mraz i glazbenim portalom MIXER.HR