Ženska klapa Kastav ovjenčana zlatom! Datum objave: 07.10.2015.

Ženska klapa Kastav ovjenčana zlatom!

Ženska klapa Kastav sudjelovala je na Međunarodnom zborskom festivalu Torre del Lago Puccini 2015. i ostvarila sjajan uspjeh! Čestitamo!

Od 30.09. do 04.10. 2015., pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine, ženska klapa Kastav sudjelovala je na Međunarodnom zborskom festivalu Torre del Lago Puccini 2015. Nastupilo je 16 zborova iz 12 zemalja svijeta: Češka, Gruzija, Indonezija, Island, Italija, Izrael, Kina, Latvija, Norveška, Rumunjska, Slovenija i Hrvatska – uz žensku klapu Kastav nastupila je i ženska klapa Teranke iz Pule.

U natjecateljskom dijelu programa ž. k. Kastav nastupila je u dvije kategorije: Ženski komorni zborovi i kategoriji F – Folklor, i za oba nastupa osvojila 1.nagradu i zlatnu diplomu (Ženski komorni zborovi) i Zlatnu diplomu (Folklor).
Čestitamo!


Uz nastup u službenoj, natjecateljskoj konkurenciji, ženska klapa Kastav održala je i cjelovečernji koncert u Auditorium Caruso u petak, 02. listopada, a nastupila je i na ceremoniji otvaranja Festivala u četvrtak, 30. rujna na zajedničkom koncertu svih učesnika Festivala u crkvi San Paolino u Viareggiu, kada su svi zborovi združenim snagama izveli Requiem Giaacomo Puccinija.

Ovo vrlo značajno gostovanje ženske klape Kastav, realizirano je uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH,Primorsko goranske županije i Grada Kastva.