Dodijeljene nagrade Cesarica 2018: Glazbenici slavili glazbu i hitove! Datum objave: 01.02.2019.

Dodijeljene nagrade Cesarica 2018: Glazbenici slavili glazbu i hitove!

Publika je odabrala: Petar Grašo dobitnik je nagrade publike za hit godine - Cesarica!

Petar Grašo s pjesmom „Ako te pitaju“ i cijenjeni autorski dvojac Tonči i Vjekoslava Huljić, dobitnici su Hrvatske glazbene nagrade publike za hit godine - Cesarica.

Pod motom “Moj glas za hit godine" već drugu godinu zaredom publika je birala hit godine među najboljim glazbenim ostvarenjima i odlučila koja će pjesma osvojiti titulu i nagradu Cesarica – Hit godine. Publika je u protekloj 2018. godini svaki mjesec mogla glasovati za predložene pjesme koje voli i sluša te je tako svojim glasovima izabrala po jednu pjesmu u finale. Na svečanoj dodjeli nagrada uručene su nagrade publike za Hit mjeseca svim mjesečnim hitovima i finalistima čije su pjesme nominirane za Cesaricu 2018:
Hit siječnja: Ivan Zak “Da si tu” (Ivan Zak)

Hit veljače: Željko Bebek “Ono nešto naše” (Branimir Mihaljević - Fayo)

Hit ožujka: Željko Bebek & Oliver Dragojević “Ako voliš ovu ženu” (Branimir Mihaljević - Nenad Ninčević)

Hit travnja: Petar Grašo “Ako te pitaju” (Tonči Huljić - Vjekoslava Huljić)

Hit svibnja: Franka “S tobom” (Branimir Mihaljević - Nenad Ninčević)

Hit lipnja: Zsa Zsa “Pruži mi ruku” (Ante Pecotić)

Hit srpnja: Vatra ft. Massimo “Nama se nikud ne žuri” (Ivan Dečak)

Hit kolovoza: Mia “Do posljednjeg retka” (Vjekoslav Dimter - Damir Bačić)

Hit rujna: Zaprešić Boys “Igraj moja Hrvatska” (Ante Pecotić / Bojan Šalamon Shalla - Marko Novosel)

Hit listopada: Franka “Kao ti i ja” (Branimir Mihaljević - Nenad Ninčević)

Hit studenoga: Domenica & Kedžo “Mi protiv nas” (Ivan Huljić)

Hit prosinca: Opća opasnost “Da je Bog dao" (Mario Vestić)

Tamburaški hit: Najbolji hrvatski tamburaši “Odlazim” (Mario Vestić)

Klapski hit: Klapa Rišet “Šta mi ljube oćeš kazat" (Pero Kozomara - Lući Tukić)

Priredbu je otvorila Nina Badrić, dobitnica prve Cesarice za pjesmu "Dani i godine", izvedbom nagrađene pjesme i svog novog hita.

Potom su se na pozornici izmjenjivali redom svi finalisti: Ivan Zak, Željko Bebek, Petar Grašo, Franka, Zsa Zsa, Mia, Zaprešić Boys, Domenica, Kedžo, Opća opasnost, Najbolji hrvatski tamburaši i klapa Rišpet. 

Glazbenici su podržali jedni druge i uz voditeljsku palicu Ive Šulentić i Jelene Lešić međusobno su si uručili nagrade za sve nominirane hitove uz nesebičnu podršku publike.

Uz pravo slavlje hitova osim nagrada publike za Hit mjeseca temeljem rezultata glasovanja u mjesečnom glasovanju dodijeljene su i nagrade u pojedinim žanrovima. 

Nagrada za hit godine u kategoriji pop glazbe uručena je grupi Zaprešić Boys i hitu "Igraj moja Hrvatska", a nagradu za zabavni hit godine dobio je Željko Bebek za pjesmu "Ako voliš ovu ženu" koji se emotivno prisjetio suradnje s Oliverom Dragojevićem. U kategoriji klapa nagradu je dobila klapa Rišpet koja se zahvalila publici izvedbom pjesme "Šta mi ljube oćeš kazat". Nagradu za rock kategoriju dobila je grupa Opća opasnost za skladbu "Da je Bog dao", dok su nagradu za tamburaški hit dobili Najbolji hrvatski tamburaši i pjesma "Odlazim".

U okviru završne svečane dodjele nagrade Cesarica 2018. dodijeljena je i nagrada Hit autor koja je pripala Branimiru Mihaljeviću, a nagradu mu je uručio Ante Pecotić, predsjednik Hrvatskog društva skladatelja. 

I ove godine skrenula se pozornost na pjesme koje su postigle najbolji rezultat u radijskom emitiranju i top ljestvicama te u broju pregleda na internetu, a nagrade za radijski i internet hit pripale su Petru Graši i pjesmi "Ako te pitaju".

Nakon odličnih live izvedbi svih nominiranih izvođača te nakon što su objavljene i uručene nagrade svim glazbenicima, na red je došao i dio koji su svi čekali – proglašenje hita godine. Nagradu Cesarica ove godine uručila je Nina Badrić, prva dobitnica Cesarice.

Dobitnik nagrade publike za hit godine, Petar Grašo zahvalio se prisutnima te još jednom izveo veliki hit, a na pozornici su mu se spontano pridružili svi finalisti i zajedno otpjevali pjesmu "Ako te pitaju" koja je osvojila Cesaricu - nagradu publike za hit godine.

Uz najveća imena hrvatske glazbene scene i omiljene pjesme, brojni su ljubitelji domaće glazbe uživali su u studiju Hrvatske radiotelevizije te pred malim ekranima.