HGU SESSIONS u Mesničkoj predstavlja Adriana Bernobića - 15.4.2019. u 18h Datum objave: 12.04.2019.

HGU SESSIONS u Mesničkoj predstavlja Adriana Bernobića - 15.4.2019. u 18h

Pozivamo vas na besplatnu glazbenu radionicu o tehnici i tradiciji jazz bubnjeva u Kulturni centar Mesnička u Zagrebu!

Besplatne glazbene radionice se održavaju u KCM Kulturnom centru Mesnička (Mesnička 12), u Zagrebu, od ožujka do lipnja 2019.

15.4.2019. u 18h ondje vas očekuje ADRIANO BERNOBIĆ!

Tehnika i tradicija jazz bubnjeva - što je tehnika, čemu služi tehnika, kako prepoznati nepravilnu tehniku, tradicija jazz bubnjeva - zašto je bitna i neophodna za svakog bubnjara...

Saznajte više o HGU Sessions radionicama:

- namijenjene su srednjoškolcima, studentima, i glazbenicima svih profila
- ponedjeljkom od 18 do 20h, 12 tjedana za redom
- predavači: istaknuti i priznati hrvatski glazbeni izvođači jazz, fusion i rock glazbe

Radionica je namijenjena za početnike, ali i za one naprednije koji žele obnoviti, ponoviti ili nadograditi svoje znanje. Što je tehnika, čemu služi tehnika, kako prepoznati nepravilnu tehniku, tradicija jazz bubnjeva - zašto je bitna i neophodna za svakog bubnjara... neka su od mnogobrojnih pitanja na koja će Adriano na ovoj radionici pokušati dati odgovor. U nastavku večeri održava se jam session što je i prilika da se prezentirano na održanoj radionici primijeni i pokaže u konkretnoj glazbenoj situaciji.

Radionica počinje u 18:00 i traje dva sata.
Radionica je otvorena svima, pa je dobro doći ranije i osigurati si mjesto.
Radionici može prisustvovati cca. 60 posjetitelja.


Adriano Bernobić (1984. Kopar) - umjetnička biografija

Završio je osnovno i srednjoškolsko glazbeno obrazovanje u Puli, koje je uglavnom bilo usmjereno na klasične udaraljke, nastupanje s limenom glazbom, kao i Puhačkim orkestrom i Salonskim orkestrom grada Pule. Već prvi doticaji s jazz glazbom pokazuju veliku povezanost te Adriano odlučuje postati jazz bubnjar. Pripremajući se za Sveučilište za glazbu i izvedbene umjetnosti u Grazu (Austrija), Adriano je svirao u brojnim malim jazz skupinama i pulskom Big Bandu. Tijekom školovanja u Grazu, imao je privilegiju surađivati sa sljedećim profesorima: Wolfgang Tozzijem, Christian Salfelnerom, i najvažnije, Howard Curtisom. Nakon diplome, Adriano odlučuje upisati magisterij u Grazu te provodi godinu dana u Parizu u sklopu razmjene studenata Erasmus programa. Po završetku magisterija 2012. godine, seli se u Zagreb. Danas često surađuje s Jazz orkestrom HRT-a, kao i brojnim hrvatskim i stranim jazz glazbenicima, a nedavno je surađivao s Tamarom Obrovac, Matijom Dedićem, Deborah J. Carter, Satoshi Inoue i drugima. Nastupao je na glazbenom festivalu South by Southwest u Austinu, Teksas 2013. godine, a dobitnik je prestižne nagrade Hrvatske glazbene unije "Status 2013.", u kategoriji najboljeg jazz bubnjara u Hrvatskoj. Trenutno aktivno nastupa i sudjeluje u nekoliko glazbenih projekata.

https://web.facebook.com/adriano.bernobic