HITNO - Zahtjev za dodjelu potpore nezavisnim profesionalcima u kulturi Datum objave: 22.05.2020.

HITNO - Zahtjev za dodjelu potpore nezavisnim profesionalcima u kulturi

Poštovani članovi HGU, kao što smo Vas već obavijestili, otvorila se mogućnost da aplicirate za jednokratnu potporu Ministarstva kulture, i to ukoliko ispunjavate određene opće kriterije, te jedan od slijedeća dva stručna kriterija:

da ste tijekom 2019. godine sudjelovali u najmanje 10 javnih nastupa u istaknutom orkestru, zboru ili glazbenoj grupi, na relevantnoj glazbenoj priredbi ili televizijskoj emisiji;

ili

da ste tijekom 2019. godine sudjelovali u snimanju najmanje 20 minuta umjetnički relevantne novosnimljene glazbe, koja je objavljena u redovnoj fizičkoj ili digitalnoj distribuciji putem ovlaštenih distribucijskih kanala.

Ovaj poziv namijenjen je nezavisnim profesionalcima u kulturi i umjetnosti koji su članovi umjetničkih strukovnih udruga, nemaju reguliran status, nisu u registru poreznih obveznika, ne uplaćuju samostalno doprinose ili nisu stekli pravo na uplatu doprinosa iz sredstava državnog proračuna.

Ljubazno molimo da detaljno pročitate JAVNI POZIV koji upućuje HGU te koji sadrži opće ali i posebne kriterije

https://www.hgu.hr/vijesti/poziv-clanovima-jednokratna-potpora-ministarstva-kulture

te ukoliko ispunjavate uvjete da ispunite online ZAHTJEV

http://mk-covid.hgu.hr

Važno je da reagirate brzo, jer je krajnji rok za ispunjavanje upitnika 27.05.2020. do ponoći.

HGU je dužna Ministarstvu kulture RH poslati popis članova koji ispunjavaju uvjete zajedno s kompletnom dokumentacijom, najkasnije do 29.05.2020., a očekujemo da bi sredstva mogla biti isplaćena tijekom lipnja.