Rezultati natječaja "Jer svirati se mora", provedenog u suradnji Hrvatske glazbene unije i Ministarstva kulture i medija RH Datum objave: 30.12.2020.

Rezultati natječaja "Jer svirati se mora", provedenog u suradnji Hrvatske glazbene unije i Ministarstva kulture i medija RH

Rezultati natječaja “Jer svirati se mora”, provedenog u suradnji Hrvatske glazbene unije i Ministarstva kulture i medija RH, za poticanje koncertne aktivnosti i programa od interesa za Republiku Hrvatsku, tijekom pandemije koronavirusa.

Poziv je bio otvoren u razdoblju od 16. studenog do 22. prosinca 2020. godine, za glazbene programe koji će se održati u razdoblju do lipnja 2021. godine.

Ukupan iznos sredstava namijenjenih za potrebe natječaja (5.226.000,00 kuna) osiguralo je Ministarstvo kulture i medija. U propisanom roku zaprimljeno je 259 prijava.

Pristigle prijedloge obrađivala je Stručna komisija Hrvatske glazbene unije u suradnji i konzultaciji s predstavnicima Udruge managera i organizatora. 

Zbog velikog broja interesantnih i relevantnih prijedloga, Stručna komisija je bila prinuđena dodjeljivati iznose niže od zatraženih, ili smanjivati broj koncerata u odobrenim projektima.

Iznosi dodijeljenih sredstava izraz su želje komisije da se u okviru zadanog ukupnog budžeta podrži čim veći broj projekata, u što više raznih mjesta i prostora u Republici Hrvatskoj, a da pritom odabrani projekti temeljem stručne procjene budu financijski održivi.

Predsjedništvo HGU

Pregledajte POPIS ODOBRENIH PROJEKATA