Sopci povodom Svečane Mantinjade “zauzimaju“ Krčki most i Tunel Učka Datum objave: 28.09.2019.

Sopci povodom Svečane Mantinjade “zauzimaju“ Krčki most i Tunel Učka

IZ HGU PGŽ Podružnice 3 Rijeka: Uoči UNESCO-va Međunarodnog dana glazbe Sopci izvedbom Svečane Mantinjade ''zauzimaju'' Krčki most i Tunel Učku

Sopci s „obje strane Učke“ u ponedjeljak, 30.09.2019. obilježit će 10 godina od upisa dvoglasja tijesnih intervala Istre i Hrv. primorja na UNESCO–vu listu nematerijalne kulturne baštine, a uoči UNESCO-va Međunarodnog dana glazbe (1.listopad).

Toga dana sopci će izvedbom ''Svečane Mantinjade'', ''okupirati'' Krčki most, (naplatne kućice -u smjeru kopno – o.Krk), u 10 sati (10 minutnom svirkom -u znaku broja 10 povodom desete godišnjice), a u večernjim satima (18 h), Tunel Učka, na Istarskoj strani (izlaz tunela Učka-smjer Istra).

Okupit će se sopci Udruge sopaca otoka Krka i članovi KUD-a Ive Jurjević iz Omišlja - djevojke u narodnim nošnjama dijelit će prigodne letke sa inf. o ''Istarskoj ljestvici'', (gl. tradiciji Istre i Hrv.primorja) i Udruzi sopaca.

Zahvaljujući Filatelističkom društvu otoka Krka, od ranog jutra u poslovnici Hrvatske pošte u gradu Krku bit će u upotrebi prigodni pečat Hrvatske pošte za pečatiranje svih pošiljki  - ekskluzivno toga dana – a pustit će se u promet i prigodne omotnice.

Program završava u 18:00 sati (Tunel Učka, na Istarskoj strani), destminutnom izvedbom ''Svečane Mantinjade'' sopaca KUD-a Ivan Fonović Zlatela – Kršan i Udruge sopaca o. Krka

Program organiziraju Udruga sopac otoka Krka i HGU PGŽ, pod pokroviteljstvom Hrvatskog povjerenstva za UNESCO, PGŽ, Grada Krka, HDS-ZAMP-a.

Program obilježavanja obljetnice upisa na listu UNESCO, započeo je u četvrtak, 26.09.2019. (12 h),svečanim prijemom kojeg je za sopce slavljenike priredio g.Zlatko Komadina, Župan Primrsko goranski sa suradnicima.

Skinite letak

Skinite program


HGU PGŽ
Jadranka Čubrić: 091/2776767