70. rođendan Radio Rijeke! Datum objave: 08.09.2015.

70. rođendan Radio Rijeke!

Slavlje Radija Rijeke s "Jakim i Novim snagama HGU RIJEKE", 10. i 11.09.2015. na riječkom Korzu od 20 sati.

Ovdje Radio Rijeka - Qui Radio Fiume – prve su riječi izgovorene u eter Radio Rijeke 16. rujna 1945., iz Štangerove ulice br. 9 u Voloskom,a izgovorile su ih spikerice Barbarina Ožegović na hrvatskom i Ida Modica Milković na talijanskom jeziku.

Na valu 349 metara, radio-stanica je bila namijenjena dijelu Liburnije te selima, mjestima i gradićima uz Kvarnerski zaljev, u kraju u kojem su razni režimi gotovo pedeset godina gušili i brisali domaću riječ. 

Već od prvog dana svog djelovanja Radio Rijeka je nerijetko bila i jedini prozor u svijet, spajala je ljude i krajeve putem svog etera i tako postala jedna od najpoznatijih institucija u Hrvatskoj, a i šire. Danas, 70 godina poslije, ovaj radio i dalje oko sebe okuplja sve vrijedno iz svih pora života na Kvarneru, uvijek zadržavši svoj prepoznatljiv identitet, a pokazatelji slušanosti uvijek potvrđuju da Radio Rijeka drži prvo mjesto na svom području i najpopularniji je medij na ovim prostorima

A cilj je da i dalje bude ono što jest - spona između svojih slušatelja, glazbenika, poslovnog svijeta i svijeta zabave, prijatelj svakom onom tko je na bilo koji način dio priče koja traje sedamdeset lijepih godina. 

Obilježavanje doista vrijednog jubileja započinje dvodnevnim spektaklom na riječkom Korzu, kada će Radio Rijeka i riječka podružnica Hrvatske glazbene unije,uz potporu Grada Rijeke i Grada Opatije svoje slušatelje i sugrađane počastiti s dva odlična koncerta "Jakih i Novih snaga HaGeUa". 

Tako će 10. rujna na velikoj pozornici kraj same zgrade Radio Rijeke nastupiti Koktelsi, Tamara Brusić, Duško Jeličić Dule, Šajeta, Antonio Krištofić, Mauro Staraj & La Banda, The Blondes, E.N.I., Gustafi, Neno Belan & Fiumensi, dok će dan poslije, u petak 11.rujna, riječkim Korzom zagrmjeti Moskva, Mandrili, En Face, NORD, Blagdan Band, Grad, Let 3…. 

Navedena imena jamac su vrhunske zabave, ali i dokaz međusobnog poštovanja kojeg ovdašnji glazbenici imaju prema Radio Rijeci, ali i kojeg Radio Rijeka ima prema glazbenicima s ovog područja, te im kao jedan od rijetkih medija daje zasluženi prostor u svom programu. Koncerti započinju u 20 sati, ulaz je slobodan, a najavljeno je i poneko iznenađenje za publiku i to ne samo iz glazbenih voda. 

Za one koji neće moći podijeliti atmosferu uživo, Radio Rijeka je osigurala izravni prijenos koncerata na svim svojim frekvencijama.

Do kraja godine u planu je još jedna suradnja s prijateljima iz riječkog HGU-a - koncert u HNK Ivana pl. Zajca - a rođendanska proslava će završiti izdavanjem posebnog dvostrukog CD-a s pjesmama iz arhiva Radio Rijeke koji će, nadamo se, potvrditi status kojeg ova radijska postaja pomno gradi već sedamdeset godina. 

Vidimo se na Korzu! I slušamo na valovima Radio Rijeke!