Kastav Blues Festival 2015. Datum objave: 04.08.2015.

Kastav Blues Festival 2015.

Pozivamo vas na 8. Kastav blues festival, od 5.-10. kolovoza!

I ove godine u Kastvu, Matuljima, Viškovu, Kostreni, Čavlima i Jelenju od 5. do 10. kolovoza svoje će glazbeno umijeće na 8. Kastav Blues Festivalu predstaviti eminentni majstori bluesa:
Elizabeth Lee´s Cosmic Mojo, Alba & Leo, Alan Messer, Tony Lee King, Kaplowitz Blues Trio, Darko Jurković Charlie, Vedran Božić & Rock Masters, Sydney Ellis & Midnight Preachers, The Sweet Waters, Michael Messer, Little George Band, Blue Point, Crossroad Blues Band, Duško Jeličić & The Blues Friends.

Video najava Michaela Messera, dugogodišnjeg dragog gosta, izvođača i blues učitelja dostupna je na ovom linku.


Kako je blues došao u Kastav?
Krajem ožujka 2007. godine put je doveo u Kastav američkog blues glazbenika Philadelphia Jerry Ricksa kojem se nova sredina toliko svidjela da se odlučio nastaniti u Kastvu odakle je narednih mjeseci odlazio na brojne nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu. Jerry je uskoro postao omiljen među lokalnim stanovništvom i godilo mu je kada su ga u šali nazivali crnim Kastavcem. Nedugo nakon što mu je u ljeto 2007. godine dijagnosticirana teška bolest Jerry Ricks umro je i za posljednje počivalište odabrao upravo Kastav. Budući da je Philadelphia Jerry Ricks bio jedan od najeksponiranijih predstavnika tradicionalnog bluesa (country-blues) i posljednja živuća veza sa tzv. prvom generacijom blues glazbenika, odnosno onom koja je izgradila temelje suvremene glazbe, rodila se ideja o organizaciji memorijalnog blues festivala koji bi u Kastav privlačio glazbene sladokusce, turiste i sve one znatiželjnike koji uobičajeno pohode slična zbivanja u svijetu. Temeljem dobrih odnosa sa European Blues Association (EBA), najvećom europskom organizacijom za promociju bluesa, kastavski blues festival održava se neposredno nakon Blues Week-a, godišnje manifestacije u organizaciji EBA, što omogućava visoku razinu u organizacijskoj i programskoj domeni.

Više o izvođačima i samom programu festivala možete pronaći na službenoj web stranici www.kastavbluesfest.com

Pozivamo Vas da nam se pridružite i uživate u jedinstvenom i najvećem blues događaju godine!

HGU Podružnica 3 Rijeka
Primorsko-goranska županija