Prijava prijedloga za Nagradu Status Datum objave: 24.06.2015.

Prijava prijedloga za Nagradu Status

Prijavite se za Nagradu Status koja ove godine obilježava 19 godina!

Ove godine organiziramo 19. dodjelu Nagrade Status, pod nazivom Status 2015. a prema Pravilniku nagrade potrebno je prikupiti dovoljan broj prijava za svaku kategoriju, minimalno pet prijava. Kategorije su:

ZABAVNA, POP- ROCK i URBANA GLAZBA:
1. Kategorija br. 1 - Električna/akustična gitara
2. Kategorija br. 2 - Bas gitara
3. Kategorija br. 3 - Klavijature
4. Kategorija br. 4 - Bubnjevi
5. Kategorija br. 5 - Puhača glazbala
6. Kategorija br. 6 - Ostala glazbala

NARODNA i ETNO GLAZBA:
1. Kategorija br. 1 - Tambura
2. Kategorija br. 2 - Ostala glazbala

JAZZ GLAZBA:
1. Kategorija br. 1 - Saksofon
2. Kategorija br. 2 - Truba
3. Kategorija br. 3 - Električna Gitara - nagrada "Damir Dičić"
4. Kategorija br. 4 - Klavir
5. Kategorija br. 5 - Kontrabas/Bas gitara
6. Kategorija br. 6 - Bubnjevi

Za Nagradu Status mogu biti predloženi instrumentalisti - redovni članovi HGU - koji su u protekloj godini imali vlastita izdanja i/ili su kao instrumentalisti gostovali na albumima drugih izvođača, a od 2011. godine i instrumentalisti koji su objavili ili ostvarili instrumentalnu izvedbu bez obzira na konfiguraciju/nosač na kojima se nalaze. Pod ostvarenom izvedbom smatra se i bilo koja relevantna izvedba uživo, dokumentirana i dostupna javnosti putem TV-a i interneta.

Prijave prijedloga za Nagradu Status 2015. traju do 4.9.2015. (petak) do 15h, te molimo da iste prijavljujete putem obrasca na web stranici Nagrade Status.


Prijedloge mogu slati svi redovni članovi HGU-a, kao i podružnice HGU - u svoje ime i/ili na temelju prijedloga svojih članova. Temeljem odluke Predsjedništva HGU, na sjednici održanoj 19.3.2013. odlučeno je da i nadalje procedura glasanja i odluke o najboljima u pojedinim kategorijama bude u nadležnosti posebne komisije, čiji sastav odobrava Predsjedništvo HGU, a koju čine javno poznati i priznati glazbenici, istaknuti instrumentalisti - članovi HGU, svi redom dosadašnji višestruki dobitnici Nagrade Status.


Sama procedura rada komisije i glasanja je slijedeća:

1. Na temelju liste pristiglih prijedloga, komisija izabire tri finalista, ali i najboljega među njima - dobitnika Nagrade Status za tu godinu u odabranoj kategoriji. Izbor tri finalista u svakoj kategoriji će biti javno objavljen na web stranici nagrade Status, a pobjednici, po kategorijama, će biti javno proglašeni na samoj dodjeli nagrade u Rijeci, 12.10.2015.

2. Komisija bira i najinstrumentalistu godine, kao osobu glazbenika koju će HGU svake godine posebno i dodatno istaknuti - medijski i među svojim članovima, kao i na samoj dodjeli nagrade.

Svake godine HGU na završnoj svečanosti dodjeljuje i posebna PRIZNANJA HGU zaslužnim pojedincima, grupama i ustanovama.

Nagrada Status od 2006. godine održava se uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport grada Zagreba, a od 2010. pokroviteljstvu se pridružuje Odjel gradske uprave za kulturu Grada Rijeke i Primorsko-goranska županija.

Završna priredba ovogodišnje dodjele Nagrade Status, 19-ta dodjela, održat će se
u Rijeci 12.10.2015. godine (ponedjeljak)
.

Vezano za sva dodatna objašnjenja i pitanja možete kontaktirati Slavena Franjevića i Gorana Cvoka putem e-maila na: nagrada.status@hgu.hr koji su i ove godine zaduženi za tehničku provedbu nagrade. Detaljnije informacije o samoj svečanoj dodjeli ovogodišnje Nagrade Status i dobitnicima posebnih plaketa objavit ćemo uskoro u službenim priopćenjima Hgu, te putem službene web stranice Nagrade Status.

Pratite nas i na Facebooku Nagrade Status!