Sve bilo je muzika! Datum objave: 21.12.2015.

Sve bilo je muzika!

5. susret seniora HGU-a i HDS-a u Zagrebu, 18. prosinca 2015.

U svečanim prostorijama HDS-a u Zagrebu, održan je tradicionalni 5. susret seniora HGU-a i HDS-a. Ideju koja je potekla iz HGU-a, (na prijedlog tadašnje Tajnice Predsjedništva HGU-a), sa zadovoljstvom je prihvatilo Hrvatsko društvo skladatelja. Kao mjesec susreta odabran je prosinac - mjesec darivanja!

Kao i na svim prethodnim, na blagdanskom susretu okupili su se "glazbeni brendovi", doajeni hrvatske glazbe iz zlatnog doba domaćih šlagera, izvođači i autori. Pozdrave i čestitke sa najljepšim željama uputili su im Zoran Juranić - predsjednik HDS-a, Nikša Bratoš - predsjednik HGU-a i Jadranka Čubrić. Skupu su nazočili i Paolo Sfeci, podpredsjednik HGU-a, Tomislav Šaban - tajnik HDS-a, Mladen Puljiz – financijski tajnik HGU-a, Andrej Babić – izvršni tajnik HGU-a i Zvonimir Bučević - tajnik zagrebačke podružnice HGU-a.

Okupljeni "seniori" prisjetili su se svojih karijera koje su mnogima od njih započele u 50-tima, a razvijale se tijekom 60-ih. Prošle su godine i desetljeća, na susretu su se probudile uspomene, a uz sjajan trio: Boris Ciglenečki, Mladen Baraković i Joe Kaplowitz naši su "seniori" rado i zapjevali. Jimmy Stanić, Zdenka Kovačićek, Miro Ungar, Mladen Biočina, Walter Neugebauer, David Danijel – bio je užitak slušati njihove uvjerljive, zavodljive, emotivne interpretacije!

Gaby Novak, Višnja Korbar, Betty Jurković, Elvira Voća, Kićo Slabinac, Dubravko Majnarić, Adica Dobrić, Mišo Doležal, Ivo Pattiera, Duško Paro, Miro Ungar, Josip Pepi Forembacher i brojni drugi iz "pionirskog" doba naše zabavno plesne glazbe toga dana podsjetili su nas na svoje velike karijere i "zlatno doba naše glazbe".

Za fotografije pobrinuo se Goran Berović!


HRVATSKA GLAZBENA UNIJA
Jadranka Čubrić, savjetnica HGU-a