DJ sekcija

DJ sekcija

Sekcija je osnovana krajem 2010. godine s ciljem zaštite prava DJ-a i poboljšanja uvjeta rada. DJ-e su pokrenuli nagomilani problemi koje imaju u svakodnevnom radu sa ugostiteljima, ali i uvođenje licenci (ZAMP).

Tijekom 2018. DJ sekcija je održala 6 krugova pregovora s predstavnicima HDS ZAMP-a i složila se s prijedlogom izmijenjenog pravilnika o DJ licencama za 2019., uz obaveznu reviziju krajem godine. Izmijenjeni pravilnik stupio je na snagu 01.01.2019., uz sljedeće tarifne modele:

- jedinstvena godišnja licenca valjanosti od datuma uplate do istog datuma naredne godine za 10.000 umnoženih djela: 1.360 kn + PDV

- jedinstvena godišnja licenca valjanosti do kraja kalendarske godine za 10.000 umnoženih djela: 1.224 kn + PDV

- dnevna licenca valjanosti 24 sata za 10.000 umnoženih djela: 400 kn + PDV

- Master & live (neobavezna) licenca po nultoj stopi za izvođenje originalnih izdanja bez umnožavanja ili vlastitih autorskih djela

Novost su i popusti za članove HGU-a koji se utvrđuju ovisno o broju licenciranih članova HGU DJ Sekcije, na način:

- 5% popusta za do 150 licenciranih članova HGU-a

- 7,5% popusta za od 151 do 300 licenciranih članova HGU-a

- 10% popusta za više od 300 licenciranih članova HGU DJ Sekcije.

Pred Sekcijom je razdoblje intenzivnih aktivnosti, prije svega na privlačenju većeg broja članova. Sekcija DJ-a pri HGU poziva sve DJ-e koji još nisu članovi HGU-a, tj. Sekcije DJ-a pri HGU da se učlane u istu. Također, preporučamo DJ-ima da kupuju licence i samim time doprinesu boljem i kvalitetnije radu DJ-a i Sekcije.

Na Izbornoj sjednici održanoj 26.9.2017. godine u Zagrebu, razriješeno je staro i izabrano novo vodstvo Sekcije kojeg čine:

· Arsen Pavešić - Voditelj HGU DJ Sekcije

· Tomislav Pasanec (aka Blacksoul/ Pezent)- Zamjenik voditelja HGU DJ Sekcije

· Marko Ješovnik (aka Yesh) - Tajnik HGU DJ Sekcije