11. Skupština HGU-a (izborna)

Utorak 8.6.2010.
Mala dvorana Vatroslav Lisinski, Zagreb

Skupština je održana po delegatskom principu, sukladno Statutu HGU-a. Ukupno je od pozvanih 63 delegata bilo prisutno 59. Uz nazočnost predstavnika Ministarstva kulture g. Srećka Šestana, Skupštini su prisustvovali i predstavnici srodnih udruga: Zvonimir Stanislav - HUZIP, Prerad Detiček - HDGU, Siniša Kuprešak - HZSU, Siniša Škarica i Darko Bakić - IHGI, Želimir Babogredac - HDU, Hrvoje Hegedušić - HDS i Nenad Marčec – HDS/ZAMP kao i mnogi drugi gosti.

Nakon pozdravnog otvaranja Skupštine i izbora radnog predsjedništva, te usvajanja Dnevnog reda, rad je nastavljen izvješćima predsjednika Huseina Hasanefendića i tajnika za finacije Mladena Subošića. Nakon rasprave i prihvaćanja izvješća Kristina Delfin Kanceljak upoznala je delegate sa izmjenama u Statutu koje su neophodne za daljnji rad udruge. Za napomenuti je da se na Statutu radilo proteklih mjeseci, po Podružnicama i po odborima koje je ustanovio Glavni odbor, a predloženi tekst izmjena i dopuna usvojen je na posljednoj sjednici Glavnog odbora održanoj 18.05.2010. godine. Nakon rasprave izmjene su i prihvaćene uz jedan amandman predložen od strane Podružnice Zagreb. Uslijedila je stanka u kojoj su za predsjednika HGU i izborne članove Glavnog odbora u novom mandatu delegati glasovali tajnim putem.
Husein Hasanefendić-Hus osvojio je veći broj glasova od svog protukandidata Brune Krajcara te je tako (p)ostao predsjednik HGU u idućem četverogodišnjem mandatu. U Izboru za članove Glavnog odbora između kandidata sa zajedničke liste koja je formirana sukladno Statutu od kandidata (njih ukupno 16) predloženih po svim Podružnicama, birala su se 4 člana. Najvećim brojem osvojenih glasova sa te liste Nikša Bratoš ujedno je postao Predsjednik Glavnog Odbora HGU dok su preostali izabrani kandidati Olja Dešić i Paolo Sfeci te Zvonimir Bučević Buč i Mirela Priselac Remi (koji su imali isti broj glasova te su sukladno Statutu oboje postali članovi GO). Nakon glasovanja pristupilo se tematskom dijelu Skupštine u kojemu su govorili Miroslav Škoro o problematici humanitarnih koncerata te Nenad Marčec, direktor HDS/ZAMP-a o Autorskim i srodnim pravima u kontekstu europskih integracija.

Glavni odbor na svojoj će prvoj sjednici izabrati iz redova Glavnog odbora tri Dopredsjednika koji će uz Predsjednika HGU-a i Predsjednika Glavnog odbora HGU-a činiti Predsjedništvo HGU-a.

Glavni odbor HGU-a (mandat četiri godine)

Predsjednik HGU-a:
Husein Hasanefendić-Hus

Predsjednik Glavnog odbora HGU-a:
Nikša Bratoš

Članovi Glavnog odbora HGU-a: Eduard Botrić, Teo Brajčić, Zvonimir Dinko Bučević - Buč, Igor Delač, Olja Dešić, Sanja Doležal-Šarić, Neven Frangeš, Darko Kalogjera, Vladimir Korenić - Dadi, Bruno Krajcar, Vedran Križan, Gordan Muratović - Coco, Nataša Petrić - Tasha, Mirela Priselac - Remi, Zoran Prodanović - Prlja, Damir Rakić, Paolo Sfeci, Tihomir Slivka, Stanko Šarić i Luka Tralić - Shot.