9. Skupština HGU-a (izborna)

U ponedjeljak 20.03.2006. u Kongresnoj dvorani zagrebačkog restorana "Globus". održana je IX Skupština Hrvatske glazbene unije. Skupštini je nazočilo, po delegatskom principu Statuta HGU, 138 članova iz svih podružnica HGU. Minutom šutnje za pokojnog predsjednika Damira Dičića i sve preminule glazbenike, Skupštinu je otvorila dopredsjednica HGU Sanja Doležal-Šarić. Nakon izbora radnih tijela Skupštine pročitano je izvješće o radu Upravnog odbora u proteklom četverogodišnjem mandatu kao i financijsko izvješće glavnog tajnika HGU, Siniše Doronjge. Izvješća su prihvaćena jednoglasno. Nakon usvajanja izviješća pristupilo se predstavljanju izmijenjenog Statuta HGU predloženog od strane Upravnog odbora HGU.

Kako nije bilo primjedbi na novi prijedlog Statuta, isti je prihvaćen jednoglasno. Skupština je ujedno bila i izborna te su predstavljeni kandidati za novog predsjednika HGU i članove Glavnog odbora HGU, nakon čega se pristupilo glasovanju.

Za vrijeme postupka prebrojavanja glasova i utvrđivanja rezultata od strane Izborne komisije Skupština je nastavila sa točkom razno u kojoj su izneseni razni stavovi i razna mišljenja o trenutnom položaju hrvatske glazbe i glazbenika.

Nakon izbrojenih glasova predsjednik Izbornog povjerenstva Sandro Pettenner objavio je rezultate glasovanja.

Za predsjednika HGU-a izabran je Husein Hasanefendić-Hus.

Glavni odbor formiran je uz pomoć članova koje su direktno imenovale podružnice, te članova koji su ostvarili najveći broj glasova sa zajedničke liste kandidata.

Za članove Glavnog odbora sa zajedničke liste kandidata izabrani su:

Damir Urban (koji je ujedno ostvario najveći broj glasova delegata Skupštine i time postao predsjednik Glavnog odbora HGU), Henry Radanović, Paolo Sfeci, Sanja Doležal-Šarić i Stanko Šarić.

Ostali članovi Glavnog odbora, koje su podružnice imenovale direktno:

Nikša Bratoš, Zvonimir Bučević-Buč, Igor Delač, Neven Frangeš, Marija Husar, Matko Jelavić, Šimo Jovanovac, Darko Kalogjera, Igor Karlić, Bruno Langer, Iva Močibob, Zoran Prodanović-Prlja, Mladen Subošić, Luka Tralić i Nenad Vilović.