Bliži se finale Status Juniora! Datum objave: 31.01.2020.

Bliži se finale Status Juniora!

Još samo nekoliko dana dijeli nas od finala natjecanja za Nagradu Status Juniori! Pridružite nam se u ponedjeljak 3. veljače 2020., s početkom u 19:30 sati, u dvorani Kinoteka, Kordunska ulica 1, Zagreb. Ulaz je besplatan, ali je broj sjedala ograničen!

Finalisti, koji će nastupiti abecednim redom, su:

- Luciano Bradičić (2004.) bubnjevi
- Marin Roža (2003.) bubnjevi
- Petra Stanec (2006.) bisernica
- Sandro Sušanj (2002.) gitara
- Ante Škurla (2002.) gitara

U sklopu finalnog programa, ali van konkurencije, nastupit će mladi glazbenici Luka Antun Bušić (2009.) bubnjevi, i Andrija Traven (2009.) klavijature.
Kao poseban gost nastupit će međunarodno priznati i poznati mladi glazbenik iz Rijeke Frano Živković (2004.) na gitari.

Članovi stručnog žirija HGU-a bit će poznati glazbenici Neven Frangeš, Nikša Bratoš, Damir Butković, Miroslav Lesić i Jan Ivelić, a glazbeni sastav koji će pratiti sve finaliste natjecanja Status Juniori čine slijedeći instrumentalisti, svi redom dobitnici glazbene nagrade Status HGU-a: Bruno Kovačić-gitara, Miroslav Lesić-gitara, Goran Delač-bas gitara, Dado Marinković-bubnjevi, Zlatan Došlić-klavijature, i Fedor Boić-klavijature.

O nagradi:
Hrvatska glazbena unija od 2019. pokreće natjecanje mladih instrumentalista – Status Juniori, po uzoru na seniorsku nagradu koja se dodjeljuje već 24 godine.

Ideja cijele manifestacije je da se u prvi plan stave mladi glazbenici koji su vrhunski svirači, a tek traže svoje mjesto pod reflektorima. HGU želi stvoriti nove glazbene vrijednosti i omogućiti svim vrhunskim mladim instrument.

Web stranice Nagrade Status Juniori:
https://nagrada-status.hgu.hr/juniori


Vidimo se u Kinoteci 3.2.2020.!