HGU Anina glazbaonica - nastavak rada krajem rujna 2019. Datum objave: 22.09.2019.

HGU Anina glazbaonica - nastavak rada krajem rujna 2019.

Jedinstveni program pripreme djece uzrasta od 5 do 9 godina za glazbenu školu - prijave u tijeku!

Poštovani članovi, nakon uspješno održanog proljetnog ciklusa Anine glazbaonice, HGU Zagreb najavljuje nastavak tog već uhodanog programa u listopadu 2019. Svi zainteresirani redovni članovi HGU-a mogu svoju djecu prijaviti na priloženim poveznicama, a želite li saznati više o samom programu koji je za djecu članova u potpunosti besplatan, posjetite facebook stranicu https://web.facebook.com/Aninaglazbaonica

Anina glazbaonica je grupni oblik rada koji obuhvaća igre s pjevanjem, razvijanje osjećaja za ritam, sviranje jednostavnih pjesmica, rainbow metodu, odgovaranje na glazbu kroz tjelesni pokret i ples, razvoj osjećaja za intonaciju, razvoj dikcije i pravilnu vokalizaciju, upoznavanje klasičnih djela kroz igru i vježbice, integracijske vježbice koje povezuju matematiku, likovni i glazbu i dr.

Anina glazbaonica rezultat je višegodišnjeg rada s djecom i istraživanja glazbenice Ane Lovrenčić, koja program vodi, dopunjava i usavršava već osam godina. Velik dio rada Anine glazbaonice zasnovan je na rainbow metodi, u kojoj se povezuju boje s glazbenim simbolima. Ova metoda omogućuje djeci da osvijeste ljestvicu slušno, intonativno, povezuju to s notnim zapisom i s položajem na klavijaturi. Djeca će upoznati mnoge instrumente i koristiti se cijelim Orffovim instrumentarijem. Većinu pjesmica voditeljica je skladala u skladu sa specifičnim zadacima programa, dakle ne radi se program koji je već ponuđen u vrtićima, već se prelazi na višu razinu glazbene edukacije, a to je izvrsna priprema za glazbenu školu, o čemu najbolje govore rezultati na audicijama.

Na kraju, voditeljica Ana Lovrenčić smatra da djeci prvo treba približiti instrument kao prijatelja prije nego li ga u glazbenoj školi ponudimo kao zadaću i odgovornost. Ovo je prilika da se djeci instrumenti približe i da se djeca kroz igru vežu za određeni instrument.

Ponuđene glazbene radionice namijenjene su djeci svih članova zagrebačke podružnice HGU-a, kao besplatan sadržaj za najmlađe. Iako smo glazbenici, i iz prve ruke bismo mogli svoju djecu podučavati glazbi, životni ritam često nam to ne dopušta. Zato imamo stručne suradnike s iskustvom u radu s djecom koji znaju kako jezik glazbe prevesti na jezik djece.

 

Molimo zainteresirane da svoje prijave izvrše na navedenom linku:
https://www.hgu.hr/glazbaonica/prijavnica

kako bismo prikupili sve potrebne i relevantne podatke o djeci i roditeljima djece koja će pohađati ovaj glazbeni edukativni program.

Krajnji rok za on line prijave starih i novih polaznika je nedjelja 29.9.2019., a prva grupa djece počinje sa programom u ponedjeljak 30.9.2018. u 18:00h.


Mjesto održavanja: Prostorije HGU Podružnice 1 Zagreb, Ivana Broza 8a, Zagreb.

Trajanje: Poseban glazbeni program u trajanju od 60 minuta, jednom tjedno, ponedjeljkom i četvrtkom od 18:00h. Predviđeno trajanje programa je od kraja rujna 2019. do sredine lipnja 2020., sa pauzom za vrijeme zimskih i uskrsnih školskih praznika. Nakon ljetnih školskih praznika novi ciklus glazbaonice počinje od jeseni 2020. godine.

Kome je namijenjena: Djeci u dobi od 5 do 9 navršenih godina života. Grupa je heterogena po spolu. Najmanji broj djece u grupi je pet, a najveći sedam.

Voditelj: Skupinu vodi autorica programa Ana Lovrenčić, profesorica kroatologije i povijesti, i glazbenica (pjevačica), redovna članica HGU-a.