HGU i Svjetski dan glazbe 21.6.2023. Datum objave: 22.06.2023.

HGU i Svjetski dan glazbe 21.6.2023.

Brojni koncerti i atraktivni nastupi u više gradova, obilježili su prvi dan ljeta, 21.06., koji je ujedno i Svjetski dan glazbe. Nastupila su poznata glazbena imena raznih glazbenih žanrova, a svojom su svirkom oduševili publiku i turiste. U Zagrebu se sviralo na 4 lokacije – na Cvjetnom trgu, EU trgu, kao i u Bogovićevoj i Tkalčićevoj ulici. Sviralo se i drugim gradovima gdje Hrvatska glazbena unija ima svoje Podružnice. Sviralo se i u Osijeku, Puli, Splitu, Rijeci i Murteru.

Svjetski dan glazbe međunarodna je manifestacija kojom se slavi glazba. Obilježava se prvog dana ljeta u vrijeme najdužeg dana i najkraće noći. Svojim terminom na prvi dan ljeta Svjetski dan glazbe idealna je uvertira u glazbena zbivanja u našim gradovima tijekom turističke sezone.

Proslava Svjetskog dana glazbe uvela je Hrvatsku u svjetski lanac država koje na sličan način sviraju, pjevaju, slušaju i žive glazbu te je postala tradicionalna cjelodnevna manifestacija koja naglašava važnost glazbe u svakodnevnom životu čovjeka.

Fotogalerije provjerite u nastavku:
Zagreb - kliknite za fotogaleriju (fotograf: Goran Berović)
Rijeka - kliknite za članak i fotogaleriju (fotograf: David Kurti)
Šibenik - kliknite za fotogaleriju (fotografi: HGU)
Pula - kliknite za fotogaleriju (fotografi: Tasha i A. M.)