HGU Sessions 17 Datum objave: 12.03.2019.

HGU Sessions 17

Hrvatska glazbena unija snimila je niz edukativnih videa s ciljem popularizacije glazbe ali i vrhunskih glazbenika, istaknutih članova udruge. Kroz novi HGU Sessions vodi vas bubnjar Damir Šomen.

U epizodama koje možete pratiti putem službenog YouTube kanala HGU-a, predstavit će se mnogi sjajni instrumentalisti, dobitnici Nagrade Status, koji će nam otkriti dio svojih glazbenih tajni. Vjerujemo da će HGU Sessions pomoći mladim, ali i iskusnim glazbenicima da saznaju neke dodatne sviračke trikove.

U nastavku pogledajte 2. epizodu Damira Šomena!

HGU Sessions - Damir Šomen (2. epizoda - STVORENA ZA SOUL i NISAM VIŠE MOGO RAVNO S NJOM...)


Damir Šomen (1970.) - jedan je od najtraženijih i najnagrađivanijih bubnjara u Hrvatskoj. Snimao je i svirao uživo sa skoro svim najeminentnijim zvijezdama uključujući Dinu Dvornika, Olivera Dragojevića, Gibbonija, Ninu Badrić, Vannu, Josipu Lisac, Maksima Mrvicu, Darka Rundeka, Gorana Bareta i Majke, Petra Grašu, Parni Valjak, Tonija Cetinskog, Hubert Tubbsa (pjevač američke grupe Tower of Power) i mnoge druge. Recentno nastupa i sa jazz sastavom LiVaDa (Valerija Nikolovska-vokal, Viktor Lipić-klavijature) te službenim Dino Dvornik Tribute sastavom DDT. Poznat je kao vrhunski glazbenik koji svaki projekt učini boljim, većim i zanimljivijim.

Posjetite njegovu FB stranicu https://web.facebook.com/damir.somen.3 i pogledajte diskografska izdanja na kojima sudjeluje https://www.discogs.com/artist/553410-Damir-%C5%A0omen