HGU Sessions 24 Datum objave: 26.07.2020.

HGU Sessions 24

HGU Youtube Sessions je edukativni video serijal vrhunskih instrumentalista! U nastavku pogledajte 6. epizodu Jurice Leikauffa!

Hrvatska glazbena unija snimila je niz edukativnih videa s ciljem popularizacije glazbe ali i vrhunskih glazbenika, istaknutih članova udruge. U epizodama koje možete pratiti putem službenog YouTube kanala HGU-a, predstavit će se mnogi sjajni instrumentalisti, dobitnici Nagrade Status, koji će nam otkriti dio svojih glazbenih tajni. Vjerujemo da će HGU Sessions pomoći mladim, ali i iskusnim glazbenicima da saznaju neke dodatne sviračke trikove.

HGU Sessions - Jurica Leikauff (6. epizoda - STAY TUNED, SOUL/BLUES

Izvedba autorske pjesme Jurice Leikauffa "Stay Tuned" kao primjer soul & blues kompozicije koja u sebi sadrži sve izvođačke elemente koje je Jurica predstavio u svojim dosadašnjim epizodama serijala HGU Sessions.


Jurica Leikauff rođen je 1979. godine u Požegi gdje pohađa osnovnu glazbenu školu te stječe prva profesionalna iskustva nastupajući u tadašnjim emisijama HRT-a (Turbo limač show, Modri biser Rovinja). 1995. godine sa grupom Atlanta izdaje svoj prvi nosač zvuka te odlazi u Varaždin gdje nastavlja glazbeno obrazovanje u klasi prof. Penzara, smjer crkvene orgulje.
Dolaskom u Zagreb krajem 1998. nastupa sa grupom Funky town i Telefon blues bandom, Igorom Geržinom, a treba spomenuti i početak dugogodišnje suradnje sa legendarnim Dinom Dvornikom s kojim nastupa, snima i putuje desetak godina. Od 2001. stalni je član grupe Prljavo kazalište s kojom snima albume "Radio Dubrava","Moj dom je Hrvatska",“Tajno ime","Možda dogodine" i nekoliko live koncerata, a posljednji u nizu je "Live in Arena Zagreb". Dobitnik je nagrade Fender Mega muzika za klavijature 2010., te Nagrade "Status" 2014. i 2016. godine. Sa "Vorih blues bandom" 2010. pobjedjuje na "Croatian Blues Chalenge-u", u kategoriji grupa. Također nastupa sa "Igor Geržina Sax Lounge Ansamblom", a albumi "One click world" iz 2013. i "Bucket list" iz 2016., na kojima Jurica svira klavijature, nagrađeni su nagradom Porin. Sudjeluje i u stvaranju dva albuma odličnog klupskog nu jazz banda "The Bonebomb". Dugogodišnji je član "Rock mastersa" koje čine Vedran Božić, Tomas Krkač, Slavko Pintarić, Neven Mijač i Ervin Baučić, izvodeći vrhunske rock standarde Led Zeppellin-a, Deep Purple-a...

Diplomirao je jazz klavir u klasi profesora Roberta Bargada 2013. u Klagenfurtu, Austrija. 2016. godine pod Croatia records etiketom izdaje prvi autorski samostalni album "Rush" koji osvaja nominaciju za Porin za najbolji instrumentalni album izvan klasične i jazz glazbe. S matičnim bendom "Prljavo kazalište" nastupao je u sklopu je obilježavanja 40. obljetnice postojanja. 2018. sudjelovao je na nezaboravnoj turneji po Australiji i Sjedinjenim državama te spektakularnom koncertu na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu.
https://web.facebook.com/Leikauff