HGU Sessions u Brozovoj 8a, 19.9.2022. - Yogi Lonich / American Rhythm and Blues, glazbena radionica Datum objave: 17.09.2022.

HGU Sessions u Brozovoj 8a, 19.9.2022. - Yogi Lonich / American Rhythm and Blues, glazbena radionica

Glazbene radionice u digitalnom online formatu - 19.9.2022. HGU Sessions u Brozovoj 8a - Yogi Lonich / American Rhythm and Blues, u 18:00 sati

Nakon ljetnog odmora, a uz potporu Ureda za kulturu Grada Zagreba, započinjemo seriju live stream glazbenih radionica, koje se emitiraju na YouTube kanalu HGU https://www.youtube.com/CroMusiciansUnion, i dijele preko Facebooka i drugih društvenih mreža.

Facebook event - klikni na link

YouTube live stream - klikni na link

Radionice su namijenjene glazbenicima koji žele obnoviti, ponoviti ili nadograditi svoje znanje. Redovito će se održavati tijekom rujna i listopada 2022., svaki ponedjeljak od 18 do 20 sati. Radionice će jednom tjedno voditi istaknuti hrvatski glazbenici - članovi HGU, višestruki dobitnici strukovnih nagrada Status i Porin.

Prvu radionicu vodi poznati američko-hrvatski glazbenik Yogi Lonich (gitara), uz asistenciju svojih ništa manje priznatih kolega Joe Kaplowitza (klavijature) i Damira Šomena (bubnjevi). Neke od tema radionice, nazvane "American Rhythm and Blues": karakteristični ritmički obrasci / pentatonska ljestvica / improvizacija / vibrato i intonacija kod zatezanja žica, itd...

Yogi Lonich rođen je 25.8.1969. u San Joseu u Kaliforniji, američki je pjevač, tekstopisac i glazbenik, poznat po brojnim suradnjama sa svjetskim imenima. Sin majke Peruanke i oca Hrvata (podrijetlom s otoka Ugljana), poticaj za glazbu dobiva od starije sestre Plavke, također glazbenice. Gitaru počinje svirati s 12 godina. Po završetku srednje škole, 1989. godine, upisuje Državno sveučilište u Kaliforniji i diplomira – glazbenu umjetnosti u klasičnoj izvedbi i izvedbi jazz gitare.

Yogi je svoju prvu suradnju ostvario s Hip Hop acid jazz bandom Sound Assembly. Već u to doba započeo je sa turnejama i brojnim suradnjama: s Meredith Brooks, Buckcherry, The Wallflowers i sl. Prvi samostalni album "Metta", Lonich objavljuje 2006.godine. Album je dobitnik nagrade Los Angeles Music Award za najboljeg nezavisnog pop izvođača. Drugi album Hesitant Poet izdaje 2010. Kantautor, gitarist i producent podijelio je pozornicu i snimao s nekim od najvećih svjetskih umjetnika. Chris Cornell, Cat Stevens, Alanis Morissette, Shakira, DJ Zedd, Kid Rock, Anastacia, samo su neka od imena s kojima je surađivao. Kao prateći glazbenik, svirao je na turnejama legendama kao što su: The Rolling Stones, Robert Plant, Aerosmith, AC/DC, Lenny Kravitz... Poznat je i po suradnji s Chris Cornellom, a kao jedan od najboljih trenutaka karijere, navodi svirku na koncertu Woodstock ’99 gdje je svirao s Buckcherryem. Nakon 30 godina provedenih u Los Angelesu, ovaj hvaljeni glazbenik hrvatskih korijena, doselio se u Hrvatsku, odakle vuče svoje obiteljske korijene. Domaća publika već ga je imala priliku poslušati i uživo, na njegovim solo koncertima i kroz razne suradnje sa domaćim glazbenicima: Krunom Levačićem, Damirom Šomenom, Alenom Svetopetrićem. Član je benda Ede Maajke, vodi Yogi Lonich jazz blues trio. Dok nije na turnejama diljem svijeta, stvara autorsku glazbu te i sam ističe kako mu u posljednje vrijeme najviše odgovara zvuk blagog blues-rock tona. Upravo je takav i njegov solo album "Rebirth", kojeg je objavio početkom 2020. godine, prvi put za hrvatsko tržište – a čiju produkciju potpisuje sam.


NOVOST:

ukoliko želite biti dio publike na streamanju radionice, pošaljite mail s imenom i prezimenom - radi rezervacije mjesta na e-mail adresu glazbaonica@hgu.hr - Yogi Lonich / American Rhythm and Blues.

U publici može biti do 15 ljudi, pa vas molimo da što prije rezervirate svoje mjesto.
Adresa studija je Ivana Broza 8a, Zagreb 10000 - prizemlje.
Radionica počinje u 18:00h, pa vas molimo da dođete najkasnije 15 minuta prije samog početka.


HGU Sessions u Brozovoj 8a 2022 - produkcijski tim:

Audio produkcija: Mario Rašić
Video produkcija: Goran Berović
Design vizuala: Vedran Baotić/Sunset Strip Studio
Izvršni producent: Zvonimir Bučević - Buč/HGU Podružnica 1 Zagreb


https://www.yogimusic.com/store

https://www.yogimusic.com

Facebook:
https://www.facebook.com/yogi.lonich

Instagram:
https://www.instagram.com/yogimusic

Twitter:
https://twitter.com/yogimusic

YouTube:
https://www.youtube.com/yogimusiccom

YouTube snimke uživo i spotovi:
Chris Cornell - Live at Buenos Aires, Argentina (2007)
https://youtu.be/18wcm9GGY5o

Yogi - Got You Where I Want You (official video)
https://youtu.be/fK0tdlxzKD0

Yogi - "Love You Every Day" (official video)
https://www.youtube.com/watch?v=R4F8oecPYDg

Yogi - “Turn Yourself Over To Me”
https://youtu.be/cpt-1WEvJDE