HGU Sessions u KCM-u predstavlja Josepha Joea Kaplowitza! Datum objave: 05.04.2019.

HGU Sessions u KCM-u predstavlja Josepha Joea Kaplowitza!

Hrvatska glazbena unija u suradnji s Kulturnim centrom Mesnička poziva vas 8.4. u 18 sati na HGU Sessions radionicu s istaknutim glazbenikom Josephom Joeom Kaplowitzom koji će voditi glazbenu radionicu za Hammond i klavir!

 

Radionica je namijenjena svima, od početnika do iskusnih glazbenika, klavirista i drugih instrumentalista.

Tema radionice je sviranje hammond orgulja i klavira - vježbanje, razvijanje jazz vokabulara i improvizacijski koncepti.

Radionica je besplatna, ali broj mjesta je ograničen pa vas pozivamo da dođete ranije od zakazanog početka.

Glazbene radionice redovito će se održavati tijekom 4., 5. i 6. mjeseca 2019., svaki ponedjeljak od 18 do 20 sati, a u nastavku večeri se održava jam session što je i prilika da se prezentirano na održanoj radionici primijeni i pokaže u konkretnoj glazbenoj situaciji. 

Facebook event!


JOE KAPLOWITZ BIOGRAFIJA – klavir, tuba, Hammond orgulje 
Joe se profesionalno počinje baviti glazbom s 15 godina u Washington-u, SAD. Svira s poznatim imenima američke blues i jazz scene po cijeloj Americi: Eddie Daniels, James Moody, Ernie Krivda, Greg Bandy, Randy Jonston, Wycliff Gordan, Sean Jones, David “Fathead” Newman, Liberty Ellman, Avi Rothbard, Abraham Burton, Wess Andreson, Mark Ferber.
2006. godine seli se u Hrvatsku gdje nastupa I snima s poznatim hrvatskim glazbenicima: Tamarom Obrovac, jazz sastavom “4 in 3+1”, LeKap Quartetom itd.

Od 2014. godine redovni je član Jazz orkestra Hrvatske radio-televizije za kojeg piše mnogobrojne aranžmane I skladbe te ima priliku svirati s vodećim imenima svjetske glazbene scene: Boris Kozlov, Alex Sipiagin, Ernie Watts, Lasse Lindgren, Doug Richards, Rex Richardson, Burt Van Leer, Terrell Stafford, Lars Moller, Ed Neumeister, Michael Abene, Stjepko Gut i dr.
2012. god. dobitnik je prestižne hrvatske glazbene nagrade Status za doprinos u glazbi u kategoriji jazz glazbe za klavir, a 2014. god. za klavir I tubu. 2017. g. Joe osvaja nagradu Porin za najbolju jazz skladbu godine pod nazivom “Donna Lee is Pissed Off”.
Živi i djeluje u Zagrebu.