HGU SESSIONS u Mesničkoj: 27.5.2019. Mario Bočić, saksofon! Datum objave: 23.05.2019.

HGU SESSIONS u Mesničkoj: 27.5.2019. Mario Bočić, saksofon!

Pozivamo vas na novo izdanje HGU SESSIONS - besplatne glazbene radionice u Mesničkoj 12 u Zagrebu - ovaj put družimo se sa saksofonistom Mariom Bočićem.

Besplatne glazbene radionice održavaju se u KCM Kulturnom centru Mesnička (Mesnička 12), u Zagrebu, od ožujka do lipnja 2019.

- ponedjeljkom od 18 do 20h, 12 tjedana za redom
- predavači: istaknuti i priznati hrvatski glazbeni izvođači jazz, fusion i rock glazbe

27.5.2019. u 18h MARIO BOČIĆ - na saksofonu

Kratki sadržaj radionice kako sam Mario opisuje:
"Radionica je namijenjena prvenstveno saksofonistima, jer ću govoriti o stvarima usko vezanim za saksofon, ali i ostalim instrumentalistima i zaljubljenicima u glazbu. Govorit ću o svom razvoju, o utjecajima, idolima, bendovima u kojima sam svirao i sviram, o raznim stilovima i različitim načinima sviranja i poimanja glazbe. Malo o tehnici, zvuku, artikulaciji, komunikaciji, sviranju od jazz tria do big banda, blendanju sa ritam sekcijom, idejama za vježbanje, dnevnoj rutini, transkribiranju, sviranju za 10 i 100.000 ljudi, prilagođavanju prostoru u kojem se svira, itd...

U nekom trenutku će mi se pridružit Davor Doležal (gitara), Borko Rupena (bubnjevi), a kasnije i drugi kolege..."


Mario Bočić - umjetnička biografija:
"Glazbeno sam se usavršavao na univerzitetima za klasiku i jazz u Grazu i Klagenfurtu. Nakon završenog studija radio sam kao profesor saksofona na glazbenim školama u Karlovcu i Zaprešiću. Ozbiljnije bavljenje jazz glazbom počelo je ulaskom u HGM Jazz Orkestar. Kroz dugi niz godina nastupao sam sa sjajnim glazbenicima i putem stekao mnoge prijatelje sa kojima i danas često dijelim pozornicu. Kao saksofonist sudjelovao sam na mnogim nagrađivanim diskografskim izdanjima i višestruki sam dobitnik Nagrade Status u kategoriji jazz saksofon koju dodjeljuje HGU. Trenutno sviram u više jazz bendova i u svakom uživam na svojstven način, neki od njih su: Jazz Orkestar HRT-a, B’s Funstallation, 4in3+1, Reel Problems, Vedran Ružić Spiritual Market, Lasse Lindgren Big Constellation, The Bonebomb, Pavle Miljenović Quintet, Green House Blues Band, Šimun Matišić sekstet, Ivan Kapec kvartet, Rooftop trio, itd...".

https://web.facebook.com/mario.bocic


Radionica počinje u 18:00 i traje dva sata.
Radionici može prisustvovati cca. 60 posjetitelja.