HGU Sessions u Mesničkoj predstavlja Juricu Leikauffa! Datum objave: 26.04.2019.

HGU Sessions u Mesničkoj predstavlja Juricu Leikauffa!

U ponedjeljak, 29.4.2019. Jurica Leikauff vas dočekuje u zagrebačkom KCMu na besplatnoj glazbenoj radionici o klavijaturama, sintisajzerima i orguljama u suvremenoj pop glazbi!

Besplatne glazbene radionice se održavaju u KCM Kulturnom centru Mesnička (Mesnička 12), u Zagrebu, od ožujka do lipnja 2019.

- namijenjeno srednjoškolcima, studentima, i glazbenicima svih profila
- ponedjeljkom od 18 do 20h, 12 tjedana za redom
- predavači: istaknuti i priznati hrvatski glazbeni izvođači jazz, fusion i rock glazbe

Teme radionice:
1. Uloga klavijaturista u bendu - kao prateći glazbenik/kao solista
2. Set up
3. Tehnike sviranja karakteristične za pojedine rodove klavijatura (Hammond organ, Hohner clavinet, Rhodes piano...)
4. Transkripcija i vježbanje
5. Sviranje s bendom
6. Nekoliko kompozicija koje će odsvirati: "Fusie Q" i "Požega Stroke" - autorske, "Superstition", "Revelation"...

U nastavku večeri održava se jam session što je i prilika da se prezentirano na održanoj radionici primijeni i pokaže u konkretnoj glazbenoj situaciji.

Radionica počinje u 18:00 i traje dva sata.
Radionica je otvorena svima, pa je dobro doći ranije i osigurati si mjesto.
Radionici može prisustvovati cca. 60 posjetitelja.


Jurica Leikauff - umjetnička biografija

Rođen 1979. u Požegi gdje pohađa osnovnu glazbenu školu te stječe prva profesionalna iskustva nastupajući u tadašnjim emisijama HRT-a (Turbo limač show, Modri biser Rovinja). 1995. s grupom Atlanta izdaje svoj prvi nosač zvuka te odlazi u Varaždin gdje nastavlja glazbeno obrazovanje u klasi prof. Penzara, smjer crkvene orgulje. Dolaskom u Zagreb krajem 1998. nastupa sa grupom Funky town i Telefon blues bandom, Igorom Geržinom, a treba spomenuti i početak dugogodišnje suradnje sa legendarnim Dinom Dvornikom s kojim nastupa, snima i putuje desetak godina. Od 2001. stalni je član grupe Prljavo kazalište s kojom snima albume "Radio Dubrava", "Moj dom je Hrvatska", "Tajno ime", "Možda dogodine" i nekoliko live koncerata, a posljednji u nizu je "Live in Arena Zagreb".

Dobitnik je nagrade Fender Mega muzika za klavijature 2010., te nagrade "Status" 2014. i 2016. godine. Sa "Vorih blues bandom" 2010. pobjeđuje na "Croatian blues chalengeu", u kategoriji grupa. Također nastupa sa "Igor Geržina Sax Lounge Ansamblom", a albumi "One click world" iz 2013. i "Bucket list" iz 2016., na kojima Jurica svira klavijature, nagrađeni su Porinom. Sudjeluje i u stvaranju dva albuma odličnog klupskog nu jazz banda "The Bonebomb". Dugogodišnji je član "Rock mastersa" koje čine Vedran Božić, Tomas Krkač, Slavko Pintarić, Neven Mijač i Ervin Baučić, izvodeći vrhunske rock standarde Led Zeppellina, Deep Purplea, itd...

Diplomirao je jazz klavir u klasi profesora Roberta Bargada 2013. u Klagenfurtu u Austriji. 2016. godine pod Croatia records etiketom izdaje prvi autorski samostalni album "Rush" koji osvaja nominaciju za Porin za najbolji instrumentalni album izvan klasike i jazza. S matičnim bendom "Prljavo kazalište" obilježio je 40. obljetnicu postojanja grupe, a 2018. sudjelovao je i na nezaboravnoj turneji po Australiji i Sjedinjenim državama te spektakularnom koncertu na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu.

https://web.facebook.com/Leikauff
https://web.facebook.com/jurica.leikauff