HGU stream sessions: 15.9.2022. - Robert Mikuljan Quintet Datum objave: 12.09.2022.

HGU stream sessions: 15.9.2022. - Robert Mikuljan Quintet

HGU stream sessions su koncerti i glazbene radionice u digitalnom online formatu, a 15.9.2022. ugostit ćemo glazbenike okupljene u Robert Mikuljan Quintet, u 19:30 sati.

Nakon ljetne stanke, uz potporu Ministarstva kulture i medija i HUZIP-a, nastavljamo s live stream koncertima, koji se emitiraju na YouTube kanalu HGU-a: https://www.youtube.com/CroMusiciansUnion, i dijele preko Facebooka i drugih društvenih mreža.

Ugostit ćemo Robert Mikuljan Quintet, koji će predstaviti pjesme s albuma "Internal Walk". Sastav će nastupiti u slijedećoj postavi: Robert Mikuljan – truba i krilnica. Uglješa Novaković – alt saksofon, Aldo Foško – klavijature, Bojan Skočilić – kontrabas i Adriano Bernobić – bubanj.

Robert Mikuljan hrvatski je trubač, krilničar i skladatelj. Živi u Labinu. Magistrirao je 2017. na jazz odjelu glazbene akademije “Giuseppe Tartini” u Trstu, u klasi prof. Klausa Gesinga, a svoje vještine dodatno je usavršavao kod poznatih jazz učitelja. Glazbom se bavi i aktivno nastupa više od 20 godina, a od 2011. posvećuje se isključivo jazzu. 2008. pridružuje se Big Bandu Pula, članom JazzIstra orkestra postaje 2014., a iste godine započinje višegodišnju suradnju s Jazz orkestrom HRT-a, na koncertima i studijskim snimanjima. Kao skladatelj i solist predstavlja se 2017. u sklopu projekta "Nove skladbe za Jazz orkestar HRT-a" - skladbom "Crne ruki". Za diskografsku kuću Nota Bene Records 2021. izdao je svoj prvi autorski album "Internal Walk". Dobitnik je Nagrade Status 2019. i 2022. godine kao najistaknutiji jazz trubač (nagrada koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja). Član je Porto Etno Orchestra te dirigent i voditelj Gradskog orkestra Labin. Redovito nastupa s renomiranim hrvatskim, ali i inozemnim jazz glazbenicima.

"Internal Walk" glazbena je priča o svjesnosti sadašnjeg trenutka, vođena iskustvom prošlosti. Skladbe na ovom albumu inspirirane su mojim životnim iskustvima, "lekcijama", okolinom, ali i najboljim ljudima i događajima koji su mi se dogodili. Nije lako uvijek osvijestiti da živimo u nekim našim snovima, mislima, emocijama i "svugdje smo" osim prisutni u sadašnjem trenutku. Nelagoda koja proizlazi iz tih nepodudarnosti samo je prolazna točka rasta. Prolazna, kao i uostalom, sve ostalo. Mnoge priče ispisane su oko rečenice "i to će proći". Život je gibanje, vibracija, hod. Paralelno s njim u nama se odvija još jedan hod, unutarnji, misaoni. Važno je uvijek, na kraju "vratiti se sebi" - Robert Mikuljan.

Facebook:
https://www.facebook.com/robi.mikuljan

Poslušajte album "Internal Walk" na svim svjetskim digitalnim platformama:
https://album.link/xbswp8d9n8vn7

Poslušajte album "Internal Walk" na YouTubeu:
https://youtu.be/LBOENYreALI

Kontakt za organiziranje koncerata:
mikuljan.robert@gmail.com


*** Facebook event ***

*** Youtube Live Stream ***


HGU Stream Sessions 2022 - produkcijski tim:
Audio produkcija: Nenad Zubak i Mario Rašić
Video produkcija: Goran Berović
Design vizuala: Vedran Baotić/Sunset Strip Studio
Izvršni producent: Zvonimir Bučević - Buč/HGU Podružnica 1 Zagreb


NOVOST: ukoliko želite biti dio publike na snimanju u studiju, pošaljite mail s imenom i prezimenom - radi rezervacije mjesta na e-mail adresu glazbaonica@hgu.hr do srijede 14.9.2022. do 15h, uz Naslov/Subject: Robert Mikuljan Quintet.

U studiju može biti do 15 ljudi, pa tko bude najbrži - imat će svoje rezervirano mjesto.
Adresa studija je Ivana Broza 8a, Zagreb 10000 - prizemlje.
Koncert je najavljen za 19:30h, pa vas molimo da dođete najkasnije 15 minuta prije samog početka.