HGU stream sessions: 16.2.2022. - Matija Cvek & The Funkensteins Datum objave: 03.02.2022.

HGU stream sessions: 16.2.2022. - Matija Cvek & The Funkensteins

Slijedi nam još jedno nezaboravno iskustvo HGU stream sessions: 16.2.2022. u 18 sati, u goste nam dolaze Matija Cvek & The Funkensteins

U suradnji s Ministarstvom kulture i medija i HUZIP-om, i u 2022. nastavljamo s live stream radionicama i koncertima, koji se emitiraju na YouTube kanalu HGU, i dijele preko Facebooka i drugih društvenih mreža.

Naš slijedeći glazbeni gost Matija Cvek jedno je od najbrže rastućih imena na hrvatskoj glazbenoj sceni svoje generacije. Polovicom travnja prošle godine izdao je debitantski album "Izbirljivo i slučajno" koji se u prvom tjednu našao na broju jedan najprodavanijih albuma, a izvrsne recenzije glazbenih kritičar samo su pristizale. O svemu tome govori i podatak da je unutar nekoliko dana rasprodao tri najavljena koncerta u dvorištu Likovne akademije u Zagrebu. Niz koncerata nastavio je kroz godinu: Split, Osijek, Čakovec, Požega, Karlovac, Omišalj... Pobjednik je Zagrebačkog festivala s pjesmom "Ptice" koja je već 52. tjedan prisutna na top ljestvicama. Novi singl "Trebaš li me" koji je upravo izašao moćna je balada koju pjeva u duetu s Eni Jurišić. Autor teksta i glazbe je Matija Cvek, a ekipi se u ulozi producenta pridružilo još jedno veliko i obećavajuće glazbeno ime - Z++.

Facebook event - klikni na link

Youtube direktni link - kliknite ovdje


Ovaj izvođač odlikuje se iznimno kvalitetnim LIVE nastupima sa svojim bandom The Funkensteins s kojima izvodi kako autorske pjesme tako i covere pjesama funk, pop i r&b izvođača poput Bruno Marsa, Stevie Wondera, Dina Dvornika i Michael Jacksona koje Matija često navodi kao svoje glazbene uzore. Matija Cvek & The Funkensteins će zasigurno rasplesati svoju publiku uz hitove: "Praviš me ludim", "Drama", "Generacija", "Zaplesala je s ljetom", "Visine", "Ptice" i druge.

„Rijetko se kad kod nas poklopilo da je neki nadolazeći mladi pjevač imao logičan put između očitog talenta i sve većeg uspjeha kod publike kao Matija Cvek. Cvekov uspjeh zapravo nije nelogičan: prirodno talentiran i muzikalan, na svoj način spaja različite elemente visokoprofesionalne i „uglancane“ pop glazbe koja poštuje sve zakonitosti slične svjetske produkcije, a pritom zvuči nepogrešivo „naše“. Cvek ima šansu nakon Gibonnija postati najveće novo ime iduće generacije na domaćoj pop-sceni, a i popis suradnika – poput koautora većine pjesmama, producenta i aranžera Alana Dovića, ili Mislava Žabarovića - koautora pjesama "Visine" i "Blizu (69)", daje sigurnost da se u tonskom studiju sve napravilo kako valja. Ukratko, ono što je Nikša Bratoš Gibonniju, to je Alan Dović Matiji Cveku.“ - Hrvoje Horvat, glazbeni kritičar.

HGU Stream Sessions 2022 - produkcijski tim:
Voditeljica: Tamara Loos
Audio produkcija: Nenad Zubak i Mario Rašić
Video produkcija: Goran Berović
Make up: Tamara Kokalj
Design vizuala: Vedran Baotić/Sunset Strip Studio
Izvršni producent: Zvonimir Bučević - Buč/HGU Podružnica 1 Zagreb

Facebook:
https://www.facebook.com/mcvek93

Instagram:
https://www.instagram.com/matijacvek

Youtube:
Eni Jurišić & Matija Cvek - Trebaš li me
https://youtu.be/hWH7jojysi0