HGU stream sessions - 31.3.2022. - NoA & Tour de Funk + gosti Datum objave: 29.03.2022.

HGU stream sessions - 31.3.2022. - NoA & Tour de Funk + gosti

U 18.30 pridružite nam se u novom izdanju HGU stream sessionsa, gdje vas čekaju NoA & Tour de Funk, a kao posebni vokalni gosti nastupaju: Valerija Nikolovska, Neno Belan, Neda Parmać i Sanja Parmać.

U suradnji s Ministarstvom kulture i medija, nastavljamo s live stream koncertima, koji se emitiraju na YouTube kanalu HGU-a, i dijele preko Facebooka i drugih društvenih mreža.

Naš slijedeći gost je sastav NoA & Tour de Funk, koji čine: Elvis Sršen NoA/vokal i klavijature, Branko Štrbić/bas gitara, Martin Šac/gitara i Kristijan Zebić/bubnjevi. Tu su također i puhači koji nastupaju pod imenom Tri Brašćića: Zvonimir Bajević/truba, Oliver Ereš/saksofon i Luka Žužić/trombon. Kao posebni vokalni gosti nastupaju: Valerija Nikolovska, Neno Belan, Neda Parmać i Sanja Parmać.

Facebook event - klikni na link

YouTube direktni link


Vođa sastava je Elvis Sršen NoA - pjevač, multiinstrumentalista, skladatelj, tekstopisac i glazbeni producent. Rođen je 31. kolovoza 1979. u Metkoviću, u glazbenoj obitelji. U osnovnoj školi osniva prvi bend u kojem svira bubnjeve, a u srednjoj se pridružuje sastavu Kulturni Jogurt u kojem svira klavijature i pjeva. Istražuje razne glazbene pravce, a najveću strast nalazi u otkrivanju funk, pop i soul glazbe. Sudjelovanje na raznim lokalnim festivalima i vrlo dobra interakcija sa publikom potvrda je da je glazba ono u čemu vidi smisao postojanja, te nakon prve faze otkrivanja glazbenih pravaca i obrada, počinje raditi na vlastitim pjesmama i snimati prve demo snimke.

Veći dio prvog albuma NoA komponira, snima i producira u svom vlastitom studiju. Veliku ulogu tu je odigrao bliski prijatelj, ko-producent i bubnjar Jan Ivelić (Waveform, TBF, Dino Dvornik, Oliver Dragojević). Uz talentiranog basista Antu Jurinovića (Joe Zawinul, Karen Asatrian) i gitarista Mira Alduka (Waveform, Galeria, Dalmatino) počela je prva faza snimanja albuma u ljeto 2011. Nakon prvih nekoliko singlova uslijedio je jedan od važnijih trenutaka u Noinoj karijeri koja je nakon toga krenula uzlazno.Naime nakon što je pjesmu “SVE ŠTO ŽELIM” u izvornoj verziji skladao na engleskom jeziku, NoA je došao na ideju da stupi u kontakt s bubnjarem svog idola Prince-a. Michael Bland bio je aktivni član Prince-ovog slavnog i i nagrađivanog sastava iz 90-ih "New Power Generation", s kojim je snimio nekoliko najbitnijih albuma, ali i obišao svijet u sklopu masivnih turneja 90-ih. Na bas gitari i klavijaturi pridružili su mu se Sonny Thompson i Tommy Barbarella koji su također bili članovi Prince-ovog banda u isto vrijeme. Nakon toga uslijedio je odličan niz nastupa na festivalima počevši s pjesmom "Budi tu" koja je izvedena premijerno na Zagrebačkom Festivalu 2015., a za koju je mastering radio Tony Gillis - producent iz New Yorka, koji je uz mnoge druge radio mastering i za albume Prince-a.

Sljedeći singl je naslovna pjesma s albuma "Iluzija" u koju je NoA utkao sav svoj talent, i uz potpis glazbe, teksta i produkcije odsvirao je sve instrumente. S pjesmom je debitirao na Splitskom festivalu na kojem je nastup ostao zapamćen po karakterističnoj garderobi i scenskom nastupu kojeg je posvetio svom idolu Prince-u. Treća i ključna faza počinje duetom s jednom od najboljih pjevačica u Hrvatskoj, Porinom nagrađivanom Ivanom Kindl. Pjesma "Mi" je njegova najpoznatija pjesma do sada, a izvedena je premijerno na Zagrebačkom festivalu 2017. Na istoj pjesmi NoA je započeo i autorsku suradnju sa splitskim glazbenikom i režiserom Vojanom Koceićem (Libar, Luky, Đubrivo), s kojim godinu kasnije dolazi i potvrda uspjeha nagradom za najbolji aranžman na Splitskom Festivalu za pjesmu "Moja". Nakon niza singlova i nastupa na festivalima, 2019. je uslijedio duet "POGLED KAO PLAMEN" sa sjajnom Leom Mijatović, koji je još jednom potvrdio raznovrsnost opusa s kojim NoA raspolaže, a pjesmu uspješno lansirao na radio stanice. Krajem 2019. svjetlo dana napokon je ugledao i dugoočekivani album prvijenac "Iluzija", s kojim NoA zatvara jedno poglavlje, a istodobno otvara novo, jer novih pjesama ima već i za novi album. Uz pjesme s albuma poznat je i po vrhunskim pop, funk i rock obradama svojih uzora (Dino Dvornik, SongKillers, Oliver Mandić, Prince, Sting, Lenny Kravitz...). Paralelno s radom na albumu NoA je u suradnji s Vandom Winter obradio veliki hit Dina Dvornika i Josipe Lisac "Rušila sam mostove od sna", u sklopu kompilacije "Zimzeleno a novo – specijal Dino Dvornik". Jedan od jačih aduta ovog izvođača svakako je i njegov band kroz kojeg se godinama izmjenjuju neka od najjačih imena hrvatske klupske i studijske scene.

Facebook:
https://www.facebook.com/elvis.srsen.noa

Youtube:
https://www.youtube.com/user/elvis3108

NoA feat Vanda Winter - Rušila sam mostove od sna
https://www.youtube.com/watch?v=Mc-6tbNgm7g

NoA & FUNKBLASTERS live @ SPLITSKA RIVA
https://youtu.be/Vmu3OhNxeeI

NoA - SPOTOVI / SINGLOVI
https://youtube.com/playlist?list=PLJdRxUR_XqBqkSHyL1caTzXS-lt657zg4


HGU Stream Sessions 2022 - produkcijski tim:
Audio produkcija: Nenad Zubak i Dino Hadžihasanović
Video produkcija: Goran Berović
Design vizuala: Vedran Baotić/Sunset Strip Studio
Izvršni producent: Zvonimir Bučević - Buč/HGU Podružnica 1 Zagreb