HGU stream sessions: 9.3.2022. - The Kazetofon Datum objave: 07.03.2022.

HGU stream sessions: 9.3.2022. - The Kazetofon

Pridružite nam se u HGU stream sessionu u 18.30 i uživajte u The Kazetofonu!

U suradnji s Ministarstvom kulture i medija, nastavljamo s live stream koncertima, koji se emitiraju na YouTube kanalu HGU-a, i dijele preko Facebooka i drugih društvenih mreža.

Naši slijedeći gosti je sastav The Kazetofon - četiri zaljubljenika u glazbu i pet instrumenata: viola, gitara, harmonika, kontrabas i cajon. I skladbe uz koje su brojne generacije odrastale, zaljubljivale se, rastajale, dočekivale jutra, sanjale budućnost i ljubomorno čuvale kazete na kojima su bile snimljene. Ali skladbe donesene u novom glazbenom paketu koji hrabrim dodavanjem klasičnih, etno i jazz zvukova donosi staro na potpuno nov način. Upravo to kvartet The Kazetofon čini potpuno drugačijim od svega što smo dosada vidjeli na hrvatskoj glazbenoj sceni. Obrade skladbi koje su obilježile vrijeme u kojem su nastale vrlo često odu u neželjenom smjeru jer, slažu se glazbeni znalci, a najbolje potvrdi publika, nije jednostavno nadmašiti original. Glazbenicima okupljenim u The Kazetofon to uspijeva.

Direktan link na YouTube session

Link za Facebook event

A razlog je jednostavan. Nisu se okupili da bi napravili ovo što danas predstavljaju javnosti. Okupili su se da uživaju u skladbama koje vole i svirajući ih na novi način, sebi za dušu, otkrili su da su napravili nešto iznimno kvalitetno i vrijedno. Mladen, Emil, Ivan i Kamenko odlučili su svoj užitak priuštiti i publici. Iskusniji će se oduševiti novim glazbenim paketom pjesama za koje su pomislili da ne mogu zvučati bolje od originala ili da se tomu teško mogu približiti. A mlađoj generaciji nude priliku da otkrije ljepotu koja bi im možda i promaknula jer neke od pjesama s kazeta više se nigdje ne vrte. Sada dobivaju novi život.


Upoznajte The Kazetofon:
Emil Gabrić, viola i prateći vokal – uz klasično glazbeno obrazovanje Emilov glazbeni put obilježavaju u bitnom i susreti s romskom, srpskom i mađarskom glazbom. U razdoblju do srednje škole osvojio je brojne nagrade na natjecanjima te ostvario niz uspješnih koncerata solo i uz orkestar. Upisao je novosadsku glazbenu akademiju sa 16 godina, a već sa 17 studij violine nastavlja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Od 1993. član je Paganini banda, a paralelno bio je i član Lada, snimio oko tristotinjak skladbi za razne izvođače, film, kazališne predstave i televizijske serije. Uvijek je htio svirati violu pa je 2013. upisao i studij viole. 2020. dobitnik je Nagrade Status Hrvatske glazbene unije za violinu, u kategoriji popularne glazbe. Trenutno radi kao učitelj violine u Glazbenoj školi u Jastrebarskom, a uz The Kazetofon član je i Tria Franolić/Ćulap/Gabrić.

Mladen Kosovec, gitara, harmonika i vokal – prvo glazbeno iskustvo stječe svirajući trubu te paralelno pohađajući školski harmonikaški i tamburaški orkestar. Vrlo brzo otkriva da poseban senzibilitet ima za mađarske i ruske romanse te argentinski tango, koje izvodi svirajući u glazbenom sastavu “Trio Anima” s Jurajem Kušanom Žoržom i Zdravkom Završkim. Po završetku osnovne glazbene škole odlazi u Zagreb, gdje susreće mnoga poznata imena s glazbene scene poput Gabi Novak, Tereze Kesovije, Gibonija, Tomislava Mužeka, Matije Dedića, Nikše Bratoša, Ante Gele i drugih s kojima ostvaruje uspješne suradnje. Kao član sastava Mužek & Trio dobitnik je dvije Nagrade Status Hrvatske glazbene unije u kategorijama popularne glazbe, za harmoniku i za klarinet.

Kamenko Ćulap, cajon – svira u brojnim autorskim bendovima uglavnom glazbu temeljenu na fusionu jazza, rocka i etna. Krajem 90-ih pridružio se bendu Shamrock Rovers koji je svirao irsku glazbu te je bio dio Rhythm Tribe, prvog udaraljkaškog benda u Hrvatskoj. Svirao je i u ansamblu makedonske glazbe VIS Pelister, a nakon što je upoznao indijskoga glazbenika Sanaya Bahorya tri godine posvetio se indijskoj glazbi i sviranju indijskih tabli. Svirao je i u bendu Kries s kojim je osvojio Porin za filmsku glazbu za film Konjanik. Svoje glazbeno znanje prenosi na druge koje poučava arapskim, balkanskim i indijskim ritmovima. S Draženom Franolićem, koji svira oud – arapsku lutnju, ima duet koji su unaprijedili u trio jer su mu pridodali i usnu harmoniku.

Ivan Gazibara, kontrabas i prateći vokal – nakon upisa studija kontrabasa pri Muzičkoj Akademiji u Zagrebu upoznaje se s klasičarskim miljeom i svoj glazbeni put okreće sviranju u raznim orkestrima i komornim sastavima. Vodio je klapu Petar Zrinski iz Vrbovca s kojom se plasirao u finale omiškog festivala klapa. Svirao je i pisao aranžmane za Zagrebačke Tamburaše, a s Emilom Gabrićem i Miroslavom Navračićem uspješno je surađivao u bendu naziva Blue World Trio. Nakon studija i služenja vojnog roka, u Hrvatskom narodnom kazalištu prolazi audiciju i postaje honorarni, a vrlo brzo i stalni član orkestra, što je i danas.

Facebook:
https://www.facebook.com/thekazetofon

Youtube:
The Kazetofon - Da sam ja netko (official video)
https://youtu.be/MLAZ0qWgupg


HGU Stream Sessions 2022 - produkcijski tim:
Audio produkcija: Nenad Zubak i Mario Rašić
Video produkcija: Goran Berović
Design vizuala: Vedran Baotić/Sunset Strip Studio
Izvršni producent: Zvonimir Bučević - Buč/HGU Podružnica 1 Zagreb