In memoriam: Dalibor Matošević - Pipo (1973. - 2019.) Datum objave: 24.04.2019.

In memoriam: Dalibor Matošević - Pipo (1973. - 2019.)

Poštovane kolege i prijatelji, s tugom Vas obavještavamo da nas je 19.4.2019. u 47. godini života napustio Dalibor Matošević, glazbenik, skladatelj i dugogodišnji član Hrvatske glazbene unije.

Posljednji ispraćaj Dalibora Matoševića bit će u petak 26. travnja 2019. 10:40 sati u krematoriju na zagrebačkom Mirogoju.

Počivao u miru, dragi Pipo.



Pipo je rođen 27.1.1973. godine u Puli. Gitaru počinje svirati s petnaest godina, te formira rock bend u kojem svira gitaru i pjeva autorske pjesme. Tri godine kasnije formira novi autorski rock bend zajedno s Alenom Matoševićem s kojim snima demo snimku, a bend nastupa na Art Music festivalu u Puli. Ubrzo nakon toga otkriva afinitet prema jazz glazbi, te odlazi kod Elvisa Stanića na edukaciju, nakon koje njegov glazbeni stil kreće u drugom pravcu. Prvi profesionalni angažman ostvaruje u istarskom glazbenom sastavu "Le Mond" s kojim nastupa u Hrvatskoj i Europi. Nakon sedam godina suradnje, zbog zamora materijalom, seli u Zagreb gdje se samostalno educira svirati flamenco gitaru. Paralelno počinje surađivati s mnogim pjevačima sa glazbene scene. Matična luka mu je prateći band Massima Savića s kojim svira cijelo vrijeme. U međuvremenu surađivao je s Ninom Badrić, Gibonnijem, sestrama Husar, Vannom i ostalima. Godine 2006. izdaje autorski jazz album pod okriljem diskografske kuće Dallas Records s bandom "Labyrinth". Ove godine započinje suradnju s etno bandom Mavi Kan koji njeguje tradicionalnu sevdah glazbu. Također stvara jazz-etno instrumentalnu glazbu na flamenco gitari, dok i dalje jednako uživa u suradnji s Massimom Savićem koja se bazira na povjerenju i prijateljstvu.

Biografija preuzeta s massimo.hr
Autor fotografije: Marko Pletikosa