In memoriam: Ivica Vrkić (1969. - 2019.) Datum objave: 19.02.2019.

In memoriam: Ivica Vrkić (1969. - 2019.)

Poštovane kolege i prijatelji, s tugom Vas obavještavamo da nas je 13.2.2019. u 50. godini napustio Ivica Vrkić, novinar, voditelj, glazbeni urednik Radio Rijeke i dugogodišnji član HGU Podružnice 3 Rijeka. Bio je radijska legenda toplog glasa sa mnogo stila, glazbeni znalac i veliki prijatelj riječke glazbene scene, koji iza sebe ostavlja nenadoknadivu prazninu.

Ivica Vrkić rođen je 25. veljače 1969. godine u Rijeci u kojoj završava osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 1994. godine. Tijekom srednje škole i studija, honorarno surađuje u programu Radio Rijeke (omladinska emisija BURA i dr.), a kao stipendist na Radio Rijeci se zapošljava 1996. godine. Radio je u informativnom i glazbenom programu Radio Rijeke kao novinar, urednik i voditelj, a povremeno je surađivao i sa pisanim medijima. U glazbenom segmentu uređivao je i vodio specijalizirane emisije iz područja domaće i strane pop i rock glazbe te njima srodnih žanrova, u rasponu od pedesetih godina prošlog stoljeća do suvremene produkcije. Novinarskim prilozima, izvješćima i intervjuima pratio je domaću i svjetsku diskografiju, antologijsku glazbu i aktualne glazbene događaje na području Rijeke, Primorsko-goranske županije i Hrvatske. Član je riječke podružnice HGU od 2003. godine i aktivno sudjeluje u svim njenim glazbenim projektima. U ime HGU Podružnice 3 Rijeka u nekoliko mandata član je Kulturnog vijeća za glazbu Grada Rijeke.

Bio je i voditelj projekta "Radio Rijeka-70 godina" zabilježenog na kompilaciji koja sadrži 38 pjesama riječkih i primorskih izvođača, puštanih u programu Radio Rijeke tijekom njenih prvih sedam desetljeća. Podjednako je pratio najnovija ostvarenja mladih i već etabliranih glazbenika svih glazbenih pravaca. Aktivno je govorio engleski jezik, a služio se talijanskim i njemačkim jezikom. Velikoj riječkoj glazbenoj obitelji "falit" će sa svojim izborom glazbe, emisijama i uvijek ugodnim druženjima i razgovorima.

Napustio nas je vrhunski profesionalac, čovjek besprijekornog glazbenog ukusa, simbol Radija Rijeke i veliki prijatelj riječke glazbene scene.

Posljednji ispraćaj je u srijedu 20.2.2019. u 14:30h na groblju Kozala u Rijeci.
Počivao u miru.

HGU Podružnica 3 Rijeka