In memoriam: Jurica Popović (1958. - 2023.) Datum objave: 28.12.2023.

In memoriam: Jurica Popović (1958. - 2023.)

S tugom u srcu, javljamo da je preminuo naš istaknuti član Jurica Popović.

U 66. godini života iznenada je preminuo naš ugledni član Jurica Popović.

Posljednji ispraćaj kreće iz gradske mrtvačnice u Metkoviću dana 30. prosinca 2023. (subota) u 15,00 sati na groblje Sv. Ivana u Metkoviću.

Jurica Popović bio je iznimno aktivan kao dobra duša naše glazbene scene, veliki autor hrvatske popularne glazbe i osnivač grupa Trotakt projekt (1981.) i Gracia (1989.). Glazbom se profesionalno bavio od 1981. godine, što u spomenutim grupama, što samostalno; bio je omiljeni skladatelj, tekstopisac, aranžer i producent, a pojavljuje se i kao kantautor pod imenom DJ Pop. Njegov opus nalazi se na trinaest albuma, a kolege i prijatelji su ga posebno voljeli zbog njegove iznimno blage naravi i dobroćudnog karaktera.

Tvorac je i lika za djecu Simpatico, koji kroz pjesmu educira ljude o potrebi razvoja socijalne svijesti i pomaganja drugima. Stilski raspon njegove glazbe seže od alter rocka (Trotakt projekt u osamdesetima), preko etno popa (Gracia u devedesetima) i elektro popa (DJ Pop od 2000-ih nadalje), sve do instrumentalne ambijentalne glazbe.

Osnovao je i vlastitu nakladničku kuću Magic Music, bio je dragovoljac Domovinskog rata, a 2014. objavljuje autorsku zbirku pjesama iz osamdesetih Trčeći za dugom, spotičem se o kamenje.

Počivao u miru.

(tekst i fotografija preuzeti od Hrvatskog društva skladatelja)