In memoriam - Milan Mitrović Datum objave: 11.02.2017.

In memoriam - Milan Mitrović

U ZAGREBU je jučer u 65. godini umro doajen Hrvatske radiotelevizije (HRT) Milan Mitrović. Rođen je 1952. godine u Zagrebu, a 1973. godine započeo je suradnju s Dramskim programom Radija Zagreb. 1974. godine prešao je u Dokumentarno-zabavni program Radija Zagreb. U okviru emisije za mlade Crvena jabuka osmislio je polusatnu emisiju domaće glazbe, a u emisiji Fijaker – formula 1 pokrenuo je top-listu domaće i strane glazbe 10 + 10. 

1979. godine prešao je na Drugi program Televizije Zagreb i postao glazbeni urednik emisija Kultura srca i Ostavite televizor otvoren te pripremao emisije Nedjeljno popodne, Kritična točka, Sastanak bez dnevnog reda i Subotom uvečer. Od 1986. do 1990. bio je angažiran u zagrebačkome studiju na Izboru za pjesmu Eurovizije.

Za vrijeme Domovinskoga rata bio je glazbeni urednik programa Za slobodu, a 1992. godine pokrenuo je kultnu emisiju Cro Pop Rock. Bio je urednik brojnih zabavnih emisija, festivalskih prijenosa te koncerata naših najpopularnijih glazbenih skupina i vokalnih solista: prvoga hrvatskog šoua za otkrivanje talenata Pljesak, molim, Zagrebfesta, Festivala zabavne glazbe Split, Melodija Jadrana, Zadarfesta, Cavtat festa, Đoserova memorijala.

O domaćoj glazbenoj sceni pisao je u reviji Studio, u Nedjeljnome vjesniku, Teni i časopisu Pop-extra. Posljednih godina bio je zadužen za glazbu u svakodnevnim mozaičnim emisijama Hrvatske televizije (HRT – HTV) Dobro jutro, Hrvatska i Hrvatska uživo. Dobitnik je i diskografske nagrade Porin 1999. godine u kategoriji najboljega videoprograma. 

Posljednji ispraćaj Milana Mitrovića bit će u srijedu, 15.2.2017. godine u 14:10 sati na groblju Miroševac u Zagrebu.

Počivao u miru.

Tekst preuzet s portala Index.hr