In memoriam: Miro Vidović Datum objave: 08.09.2020.

In memoriam: Miro Vidović

Poštovani članovi, prenosimo tužnu vijest da je preminuo Miro Vidović, jedan od naših najvećih glazbenih producenata. 

Miro Vidović vodio je Morris studio u kojem su snimljeni najznačajniji glazbeni albumi hrvatske pop, klasične i hip hop scene.

Nakon duge i teške bolesti preminuo je jedan od najistaknutijih hrvatskih producenata Miro Vidović. 

Miro Vidović vodio je Morris studio u kojem su snimljeni najznačajniji glazbeni albumi hrvatske hip hop scene kao što su "Vrućina gradskog asfalta" Tram 11, "Slušaj mater" Ede Maajke, "Lovci na šubare" Bolesne braće, "Male stvari" Elementala, a u njegovom studiju masterirali su se, između ostalog, albumi i pjesme Olivera Dragojevića, Damira Urbana, Matije i Arsena Dedića, Nine Badrić, grupe Divas, Dine Dvornika te mnogih glazbenika s domaće scene uključujući Maksima Mrvicu, Severinu, Massima, Darka Rundeka, Terezu Kesoviju, Vannu, Gibonnija, TBF, Kandžiju te Natali Dizdar.

Vidović je slovio i za čovjeka koji je otkrio planetarno popularne 2Cellose.

- Uvijek kažem da su oni otkrili mene, a na ja njih - kazao je Vidović u jednom intervjuu za Jutarnji list. 

Vidović je odrastao u Vukovaru, gdje je pohađao glazbenu školu i učio svirati gitaru. Kad je Hrvatsku zahvatio rat, u Osijeku je studirao vanjsku trgovinu na Ekonomskom fakultetu pa je otišao u Njemačku kako bi na ulici svirao gitaru.

1997. godine osnovao je Morris studio, jedan od najjačih glazbenih studija u Hrvatskoj, a mnogi su ga poštovali i zbog samozatajnosti i profesionalnosti.

Počivao u miru, dragi Miro.
Vijest o posljednjem ispraćaju objavit ćemo naknadno.


Prenijeta vijest s Jutarnji.hr
Fotografija Pixsell