In memoriam: Zvonko Gorički Deda (03.12.1946. - 11.05.2020.) Datum objave: 03.05.2020.

In memoriam: Zvonko Gorički Deda (03.12.1946. - 11.05.2020.)

Uz žaljenje javljamo da nas je napustio istaknuti glazbenik, član HGU-a i HUIG-a, Zvonko Gorički Deda.

Nastupa od šezdesetih sa grupama Lutalice, Op Art, Citadela, Melody Hill i mnogim drugima, s mnogo poznatih i nepoznatih glazbenika da bi 1988. pa sve do 1998. svoju karijeru nastavio s grupom Crveni koralji i Borisom Babarovićem. U tih deset godina održao je mnogo nastupa po zemlji i nešto po inozemstvu, u mnogim TV i radio emisijama, a sudjelovao je u stvaranju LP-a „Ja sam tvoj čovjek“ i „ Po trnju i kamenju, Bože moj“ te snimaka na nekim kompilacijama.

Nakon 10 godina dolazio do zasićenja a potom i rastanka sa Crvenim koraljima i opet dolazi do suradnje s različitim bandovima i glazbenicima kao Superstary (Davora Šterna). U više navrata u suradnji sa Rankom Balenom (Grupa 220) nastupa u raznim klupskim prostorima, kao Saloon (Ruby Tuesday), BP club, Festival Cest itd. Njegovo zadnje iskustvo su samostalni nastupi uz gitaru u Cafe galeriji Milenij, dobro posjećeni ali prekinuti zakonom protiv pušenja, te prošlogodišnji i ovogodišnji nastup na Strossmarte festivalu na prekrasnom prostoru Strossmayerovog šetališta uz pogled na noćni Zagreb.

Dugo pripremani, a nikada izdani, CD sa pjesmama socijalno političke tematike "Ma pun mi vas je ceker" dospio je jedino u emisiju Noćne ptice DJ-a Tratinčice gdje je izveden u cjelosti i doživio veliko odobravanje slušatelja. Također surađuje s pjevačima domaće estrade kao Ćiro Gašparac, Božidar Mati-Keber te nekim manje poznatima.

Suradnja s grupom Bohemi donijela mu je mnogo lijepih trenutaka prilikom gostovanja na njihovim plesnim večerima pod nazivom –Kad je rock bio mlad- koje su se održavale u prostorima Movie puba a potom u MMC centru (bivše kino Studio). Tu je imao priliku i čast, na obostrano zadovoljstvo, nastupati uz mlade ali vrlo perspektivne glazbenike Vedrana i Hrvoja Klemenčića i njihovu grupu "Spremište" a nastupali su pod radnim imenom - "DEDA i Juniori" te je ta suradnja urodila još nekim nastupima, npr. Gradska kavana – Rock'n'roll i sentiš party- uz poznate Zagrebačke DJ-e te Borisa Babarovića i Miru Ungara.

Biografija preuzeta s web stranice Zvonka Goričkog (https://zvonkogoricki.webs.com/)

Dragi kolega, počivao u miru.