Koncert povodom otvorenja Međunarodnih dana Frankofonije! Datum objave: 20.02.2019.

Koncert povodom otvorenja Međunarodnih dana Frankofonije!

Poštovani članovi HGU-a i ljubitelji kvalitetne glazbe, pozivamo vas u klub Sax! (Palmotićeva 22, Zagreb) na koncert povodom otvorenja Međunarodnih dana Frankofonije.

Koncert će se održati u utorak, 5.3.2019., u 19:30h, a nastupit će mladi kanadski glazbeni umjetnici.

Kroz ove nastupe, promoviraju se načela Frankofonije: multikulturalnost, prava čovjeka, inkluzivnost društva i mladi.

U nastavku, više detalja o stranim gostujućim glazbenicima, Pierreu Guitardu i Menocle Jasonu:

*** PIERRE GUITARD
Dobitnik prve nagrade Le Festival de la chanson de Granby 2017. godine, Pierre Guitard je zvijezda u usponu akadijskog glazbenog vala. Podrijetlom iz Madrana, New Brunswick, počeo je nastupati 2010., a već godinu dana nakon bio je predgrupa za Jimmyja Hunta i Les Hôtesses d'Hilaire tijekom 50. Festivala « Festival Acadien de Caraquet ». Mladi pjevač i tekstopisac primijećen je na nekoliko popularnih natjecanja kao što su Gala de la chanson de Caraquet (2013) i Le Sommet de la Chanson de Kedgwick (2014), nakon čega je objavio svoj prvi album 2016. godine « La tige et la racine », izmijena country-folka i rock-alternative.

Nakon preseljenja u Montreal, prošlog ljeta snimio je novi album « Tuer la bête jusqu’à dimanche » s Jessejem MacCormackom (Emilie & Ogden, Melanie Boulay, Rosie Vallant) kao producentom, te Guillaume Char Train (Daran, Chocolat, BV300, Shane Murphy) kao inženjerom zvuka i koproducentom, koji je u listopadu objavila izdavačka kuća Rosemarie Records. Sljedeća etapa je prelazak Atlantika i velika europska turneja u ožujku 2019.

www.pierreguitard.com
www.facebook.com/pierreguitardmusique

*** MENOCLE JASON
Jason LeBlanc stvorio je svoje umjetničko ime Menoncle Jason. Klasični country pjevač, Menoncle-ove pjesme inspirirane su retro-country i out-law western zvukovima. Oslikava stvarnost života na selu. Pjeva o rodnom kraju, susjedima, štali, vodenici, losovom mesu, postavljanju zamki za medvjede, gradnji krovova i kartaškim igrama. Menoncle Jason je nevjerojatan izvođač. Zadivljuje kvalitetom glazbe i glasa, kao i njegovi glazbenici koji ga prate na pozornici: Nicholas LeBlanc, Mathieu LeBlanc i Marc-André Belliveau.

Njegova dva albuma “Dans son prime” (2016) i “la Grosse Piastre” (2019) snimljeni su analogno, pod izdavačkom kućom “Le Grenier Musique”. Europska turneja u ožujku i travnju 2019. godine dovest će akadijske umjetnike u 20 gradova u 6 različitih zemalja.

www.menonclejason.ca 
www.facebook.com/MenoncleJason

***********************************************************
Molimo potvrditi dolazak na sljedeći e-mail: vlatka.ljubenko@international.gc.ca.