Nagrada Status 2022 - prijava prijedloga Datum objave: 18.01.2022.

Nagrada Status 2022 - prijava prijedloga

Prikupljamo prijedloge za Nagradu Hrvatske glazbene unije - "Status 2022" - nagradu za vrhunsko umijeće i vještinu sviranja

HGU od 1997. najboljim instrumentalistima unutar određenih glazbenih područja dodjeljuje Nagradu Status. Ove godine organiziramo 26. dodjelu tog priznanja, ali uslijed epidemiološke situacije vezane uz Covid-19 naknadno ćemo vas obavijestiti o točnom datumu i mjestu održavanja svečane dodjele nagrade. Na priloženoj poveznici možete se podsjetiti prošlogodišnjih pobjednika - kliknite na link

Kako poslati prijavu i do kojeg roka?
Prijedlozi instrumentalista i izvedbi koje je moguće predložiti za Status 2022 primaju se zaključno s petkom 18. veljače 2022., do 12.00 sati, a šalju se isključivo putem web-obrasca na internetskoj stranici Nagrade https://nagrada-status.hgu.hr. Na istom mjestu će pravodobno pristigli prijedlozi biti javno objavljeni u obliku liste, tjedan dana nakon zaključenja prijava. Budući da je pred dvije godine u području narodne glazbe uvedena dodatna kategorija za tamburaške instrumente, molimo vas da svoje prijedloge šaljete uz informaciju o konkretnom glazbalu, odnosno vrsti tambure prisutnoj u izvedbi ili snimci koju predlažete.

Prema pravilniku Nagrade, potrebno je najmanje pet prijava u svakoj od sljedećih kategorija:

ZABAVNA, POP-ROCK i URBANA GLAZBA
- Električna/akustična gitara
- Bas gitara
- Klavijature
- Bubnjevi
- Puhaća glazbala
- Ostala glazbala

NARODNA i ETNO GLAZBA
- Tambura: bisernica, brač, čelović
- Tambura: čelo, bugarija, berda
- Ostala glazbala

JAZZ GLAZBA
- Saksofon
- Truba
- Električna gitara - nagrada "Damir Dičić"
- Bas gitara
- Kontrabas
- Klavir
- Klavijature
- Bubnjevi
- Trombon
- Ostala glazbala

Prijave prijedloga za Nagradu Status 2022 završavaju u petak 18. veljače 2022. u 12h, te molimo da iste prijavljujete putem obrasca na web stranici Nagrade Status.

Pristigle prijave bit će obrađene i javno objavljene na web stranici Nagrade Status tjedan dana nakon isteka roka prijave.

Koga se i na temelju čega može predložiti za Status 2022?
Kao i do sada, za Status 2022 mogu biti predloženi članovi HGU-a i drugih glazbeničkih udruga, ali i svi drugi instrumentalisti koji su punoljetni hrvatski državljani s ostvarenom izvedbom i dokumentiranom snimkom objavljenom unutar prethodne godine (2021.) u Republici Hrvatskoj. Pod izvedbom/snimkom se podrazumijevaju sva javno predstavljena izdanja, neovisno o mediju na kojem se nalaze (TV i radijske emisije, internet servisi za digitalnu distribuciju i prodaju glazbe, društvene mreže poput Facebooka i YouTubea, itd...).

Kako se biraju nominirani i dobitnici Nagrada?
Predsjedništvo HGU-a još je prije nekoliko godina prihvatilo pravilnik i proceduru prema kojoj je odluka o nominiranima i najboljima u svim kategorijama u nadležnosti stručnih komisija koje čine istaknuti profesionalni glazbenici, svirači i/ili producenti. Oni će od pravodobno pristiglih prijava/snimaka tajnim glasovanjem izabrati troje nominiranih u svakom području i svakoj kategoriji, a potom odlučiti tko su dobitnici Statusa. Za sva dodatna pojašnjenja i upite slobodno nas kontaktirajte e-poštom: nagrada.status@hgu.hr.

https://nagrada-status.hgu.hr